Favoritleverans

2 weeks ago

Favoritleverans
Favoritleverans

Har fått frågan hur min hudvårdsrutin ser ut. Är ni nyfikna på sånt? Jag har faktiskt den bästa huden jag har haft på väldigt många år just nu. Eller grundhuden. Just idag har jag några plitor som jag dessutom har pillat på. JAG. KAN. INTE. LÅTA. BLI. Och som vanligt i Sep/Okt så får jag “utslag” runt munnen. Men i övrigt bra!

I mina tonår så hade jag en drömhy. Kan inte minnas att jag hade en enda finne någonsin. När jag var typ 22 så hände det däremot något. Jag fick små finnar/kvisslor i hela pannan. Sen också runt munnen. Var på vårdcentralen (?) och fick någon salva utskriven som funkade jättebra för stunden. Men det kom alltid tillbaka. Har liksom inte tagit tag i att gå till någon hudläkare pga att dom på vårdcentralen alltid envisades med att jag skulle prova saker dom skrev ut först. Vilket alltid var någon form av kräm. Orkade liksom inte hålla på något mer då. Mådde ju skitdåligt över hur huden såg ut! Varför är det så svårt att få komma till en hudläkare?

Så har nog helt enkelt funnit mig i att ha kaos hy emellanåt. För lite mer än två år sen fick jag som vanligt då vid den här tiden dålig hy igen och kände då att jag var så trött på det. Kontaktade min läkare då som har varit super och bad honom skicka en remiss till en hudläkare som jag hade hört skulle vara bra. Och det gjorde han på studs. Fick Tetralysal utskrivet som jag var sådär sugen på att äta iom att jag har haft problem med min mage under en tid. Men tänkte ändå ge det en chans. När jag hade ätit Tetralysal i typ 2 dagar så upptäckte jag att jag var gravid så slutade på en gång. Och där är jag nu.

Har provat mig fram på lite olika hudvårdsprodukter som jag tycker har hjälpt mig väldigt mycket till att iallafall få en fin och fuktmättad grund. Men som sagt. Än är inte problemen helt borta. Ska lägga upp några bilder på hur det kunde se ut i värsta fall och på hur det ser ut oftast nu så får ni se. Samt också lägga ut mina favoritprodukter så får ni se vilka jag använder mig utav dagligen!

Alexandra · 2 weeks ago
Åhh vill gärna se din favoriter :) ÄLSKAR hudvård :)

Elin Nord · 2 weeks ago
Jag med :) Och vad kul, då kommer dom säkert upp framöver! Tack för att du kommenterar. Blir superglad! Kram,Elin

Ina · 2 weeks ago
Låter typ som jag och perioral dermatit. Svavelsalva är fantastiskt då. Men har du mkt kan du behöva antibiotikakur först. Nu låter jag som att jag vet vad du har, jag har ju ingen aning, men låter så likt var och när det kommer. Envist... welll.. Take care.

Elin · 2 weeks ago
Men det är exakt det jag tror att jag har! Husläkaren var lite osäker men jag hade pillat så mycket så var nog svårt att avgöra! Ska absolut prova svavelsalva då. Har det försvunnit för dig? Och åt du antibiotika? Man blir ju galen! Tack för att du skriver :)

Anna · 2 weeks ago
hej! har också perioral dermatit. har ätit Tetralysal i omgångar soam thaft cortison i ansiktet, också sedan 20 årsåldern, nu 40+.. (EJ att rekommendera, huden tunnas ut) Jag har fått superbra hjälp av att gå till Biologiskt hudvårdscenter i gamla stan. När jag använder deras produkter så håller det sig i schack! det är nåt konstigt märke från Tyskland,Chris Farrell , inte alls dyrt heller. Ett tips såhär inför kommande hudkatastrof säsong :)

Elin Nord · 2 weeks ago
Tack snälla Anna! Ska genast kolla in stället du nämner. Näe, jag är ju inte alls sugen på antibiotika grejen då jag också har förstått att det så ofta kommer tillbaka ändå! Hudkatastrof säsongen är ett faktum. Suck!

Ina · 2 weeks ago
Hej igen, Åt antibiotika för typ 15 år sedan en gång när det var envist. Nu har jag alltid svavelsalva hemma, kommer ibland utslag på hösten eller stress. Kör på några lager med korta tidsintervall, men inget annat just där. Försvinner alltid. Fråga på apoteket, de kan blanda om de inte har. 5 % är receptfritt! Kör! Outstanding, inget annat funkar. (Är i din ålder med tre kids;) Det bli bra

Elin Nord · 2 weeks ago
Tack snälla för att du svarar. Går till apoteket idag! Har ju hört om just svavelsalva också men har som sagt inte tagit tag i att prova. Men nu ska jag! Tack för pepp. Ha en fin lördag!

Ina · 2 weeks ago
Skrollar alltid några sidor när minsta somnat. Så fridfullt i mörkret. Och nu undrar jag, hjälpte svavlet dig?

Elin Nord · 2 weeks ago
Åh vad mysigt! Det tog ett litet tag innan jag fick tag på en tub. Många apotek som inte hade.. Men skam den som ger sig! Nu har jag en hemma. Har dock inte börjat än pga somnat med min minsta nu ett par kvällar. Hon är förkyld så blir knappt någon sömn alls. Återkommer när jag testat. Är så nyfiken!