CHAPTER 1.

Edit

CHAPTER 1.

Den fysiska boken och samtalet om litteraturen är tillbaka big time. Så på med inneskorna. Första kapitlet på det nya året börjar nu och det innebär TWWP BOOK CLUB. Behöver vi säga att vi känner upptakten till en puls? 2023 års spaning; Reading IS Sexy! I samarbete med BOOKIE startar vi upp en bokklubb. And you’re invited!

‘We lose ourselves in books. We find ourselves there too.’

Känner du att vårens intåg är på g? Nja … Visst är det väl så att det är som mor säger. Än får vi gå med strumpor och skor. Än är det vinter kvar, säger hon. Lyckliga oss, säger vi som kan stanna inne en stund till och … ja just det. Läsa. För vi har lovat oss själva att 2023 är året då vi läser mer och bättre. Roligare och mer insiktsfullt. Lättare och svårare. Allt beroende på sinnesstämning och behov.

Vi längtar efter att få känna doften av papper och förnimmelsen av hur nya tankar föds genom ord på pränt. Jamen visste du till exempel att hjärnan faktiskt gillar känslan av papper mot fingertopparna och att läsning motverkar stress? Upp till 65 procent. Hello! Ingen som är sugen på att minska sin stress va? Visste du också att det finns en tjänst som håller dig uppdaterad på nya favoriter bland författare och genrer så att du slipper missa det som glittrar som mest där på bokhimlen? Den finns och den heter Bookie.

Jo. Så är det. Varje månad presenterar Bookie fem aktuella och riktigt läsvärda böcker. Du väljer den bok du vill ha och får den direkt hemskickad. Vill du inte ha någon av de fem gör du inget alls. Bookie skickar aldrig hem någon bok om du inte gjort något val. Nej, om du inte väljer en bok får du istället ett tillgodo på en bok som är giltigt i 12 månader.

Vi har sajnat upp oss såklart och tillsammans med oss kan du också göra det. Med koden TWWP23 får du dessutom en extrabok (i form av ett tillgodo) när du startar en 6- eller 12-månaders Bookie-prenumeration.

TWWP Bloggarna och systrarna Lina Kjellvertz och Frida Thofelt har självfallet gjort detsamma, och i sann bokklubbsanda kommer de att diskutera sin valda månadsbok i en Live på instagram den 7e februari. Mysigare än så blir det inte säger vi.

 

‘That's the thing about books. They let you travel without moving your feet.’

CHAPTER 1.

Mia gör det.

CHAPTER 1.

Madonna med.

CHAPTER 1.

Och Björk såklart.

CHAPTER 1.

Well. Obama gör det.

CHAPTER 1.

Och Snoop!

CHAPTER 1.

Justin gör det. Japp.

CHAPTER 1.

Och Marylin gjorde det.

CHAPTER 1.

Ryan gör det. Bonjour Camus. Och Aloha Ryan.

CHAPTER 1.

Jane Birkin. But of course.

CHAPTER 1.

Paul gjorde det.

FRIDA OCH LINA GÖR DET DEFINITIVT.

Reser med litteraturen som färdmedel det vill säga. Vi ställde några väl valda till våra bokklubbs-ordföranden.

 

CHAPTER 1.

Lina o Frida, så kul med bokklubb! Berätta vilken bok ni valt som månadens bok från Bookie och varför?

– Vi vet, hur härligt?! Och så så skönt att Bookie har gjort urvalet åt oss, vi som är sämst på att beställa på restaurang när valen är för många eller en sån klassiker att man bläddrar på Netflix i hundra år sen till slut ser samma serie som vanligt. Så upplägget att 5 böcker redan är okejade av ett proffs känns genialt! Vi valde till slut Ninni Schulmans bok ”Som vi lekte” då vi båda har en fäbless för deckare, särskilt såna som utspelar sig i Sverige och med en kvinnlig huvudkaraktär (samt att vi både är övertygade om att vi en dag kommer att arbeta som privatdetektiver med stor framgång men säg inte det till någon för det ska ju va hemligt)… Extra kul att detta är första delen i en triologi så att man verkligen har möjlighet att lära känna Ingrid.

Kul! Vad betyder böcker för er?

– Där kanske vi skiljer oss åt lite grann, om ändå med samma utgångstanke.
Lina : För mig betyder böcker total avkoppling. Har jag med mig en bok är jag liksom aldrig ensam. Jag kan sätta mig på vilken uteservering som helst, beställa ett glas vin utan att det känns tragiskt för boken är mitt alibi för att va själv. Låter det konstigt eller hajar du? Ett fantastiskt sällskap.

Frida: Jag använder gärna böcker som en ursäkt att vara ifred, så svårt att säga nej till någon som vill ta ett bad och läsa i lugn och ro. Utan kladdiga små fingrar, snoriga näsor eller bara att få slippa att svara på en miljard ologiska frågor i falsett osv.

Vad läser ni helst för genre?

Frida: Helt klart deckare för mig.

Lina: Jag är mer för dramatiska romaner, fast gärna deckare med. Helst med en huvudkaraktär som inte är så tillrättalagd utan har både en eller två brister eller tveksam karaktär. Någon som man identifierar sig med helt enkelt! Vi behöver inga superhjältar utan hellre personliga mänskliga och kanske lite knasiga karaktärer tack!

Vi får se och höra er diskutera boken på en Live i februari. Hur känns det och vad väntar?

– Helt ärligt supernervöst, vi är så otekniska! Men också supermysig att få ha en happy hour-live, kanske tar ni en kopp thé eller ett litet glas vin med oss och får till en virtuell bokklubb utan ramar, högt och lågt när det kommer till frågorna. Boken är såklart huvudpersonen, men gärna att ni svävar iväg med oss. Typ hur luktar det i Ingrids kök när hon lagar sin första middag i frihet? Är han som hyr ut huset egentligen lite het? Och hur ser det ut i hennes trädgård?

Låter underbart. Om ni var en boktitel, hur skulle den låta?

– Ouff, den är knepig. Hur får man ihop kakel, aerosmith, kaffe, soliga trädgårdar, fyndiga loppisar, cava med is, luriga barn och snacks i samma titel? Är det ”Hjälp, min mamma är en detektiv!”

 

Bookie hjälper dig att hitta de där guldkornen som du kanske annars hade missat.

SÅHÄR FUNKAR DET:

1.

BLI PRENUMERANT OCH VÄLJ DIN FAVORITBOK.

Bookie hittar de bästa nyheterna, du väljer din favorit.

2.

KÄNN FÖRVÄNTAN OCH KOLLA BREVLÅDAN.

Du får boken hemskickad. Fraktfritt såklart.

 

3.

SÄTT DIG BEKVÄMT OCH LÅT LÄSFESTEN BÖRJA.

Ja, det är precis så lätt som det låter!

Januaris urval från Bookie:

CHAPTER 1.

HÄR startar du din prenumeration.

 

 

CHAPTER 1.
Published January 10, 2023