Summer Reading List by Karolina Skande

Edit

Summer Reading List by Karolina Skande

Sommaren står för dörren och läsningens tid är här. Vi har frågat PR-proffset och bibliofilen Karolina Skande om tips på böcker att sluka under solen. Här finns allt från redan älskade favoriter till böcker hon ser fram emot att läsa när den blomstertid är här. Enjoy!

Summer Reading List by Karolina Skande

Harvey – Emma Cline

Liten men naggande god.

Den här slukar du på en eftermiddag i hängmattan. Eller, i de minutkorta pauserna mellan solkrämsinsmörjning, picknick-packande och tröstande av någon som fått ett getingstick. Emma Cline, hipsterförfattare från Kalifornien, är otroligt pricksäker. Här beskriver hon Harvey Weinsteins sista dygn innan domen ska falla, allt genom Harveys berättarröst. Det är febrigt och flåsigt. Känslan är desperat och även om man vet utfallet så är spänningen olidlig. Om du inte hinner läsa böcker, läs den här boken. Det går på en kvart – typ. En perfekt första sil in i sommarläsningen.

Summer Reading List by Karolina Skande

Den dagen kastanjerna slår ut är jag långt härifrån – Bodil Malmsten

En modern klassiker.

Maurice Lind, skådespelare på Dramatens stora scen, tumlar fram över sidorna. Framgångarna och misslyckandena är många och barndomsminnena både ljusa och mörka. Han önskar bara att allt ska bli som vanligt igen. Bodils Malmstens språk är oemotståndligt och fingertoppskänslan oöverträffad. När Kastanjerna väl slår ut så är man så omtumlad och tagen att man aldrig mer kan se ett kastanjeträd i blom utan att drabbas av livets förgänglighet.

Summer Reading List by Karolina Skande

Den siste vita mannen – Mohsin Hamid

Måste-läsning.

En morgon vaknar en vit man upp med mörk hud. Jag känner nästan att det räcker för att motivera varför den här boken bör läsas. Jag tror inte att någon kan beskriva samhällets orättvisor eller ojämlikheter på ett tillräckligt nyanserat sätt för att det ska göra rättvisa åt den skeva värld vi lever i (eller för att få oss vita att förstå exakt hur priviligierade vi är), men den här boken gör ändå ett tappert försök att förmedla någon form av insikt större än det uppenbara. Den är samtidigt otroligt vass i sina formuleringar och smått absurd, så var inte rädda för att ämnet är tungt, bladen bläddrar sig själva.

Summer Reading List by Karolina Skande

Cleopatra och Frankenstein – Coco Mellors

En bok jag ser fram emot att läsa.

Coco Mellors 
Cleopatra och Frankenstein ska vara en sån där mysig bok där man får följa ett par från det att de träffas genom livet till att de…
Den utspelar sig såklart i den enda miljön värdig en modern kärlekshistoria – New York. Hon vacker konstnär, han framgångsrik reklamkille. Kvicka kommentarer leder till en middag, leder till ett bröllop – allt perfekt lagom förutsägbart och kittlande. Jag tror att ni förstår genren. Det här känns som om det kan vara en bok som definierar en sommarbok – lättsamt, härliga miljöer och såklart kärlek.

Summer Reading List by Karolina Skande

Att älska sin dotter – Hila Blum

Och ytterligare en jag vill sluka.

En mor-dotter-relation gone wrong. Tänker mycket på relationen med mina barn i och med att de blir större. Hur får man en nära relation livet ut? Kan man kväva sina barn med sin kärlek. Den här boken skvallrar om att det kan vara så. Jag måste veta mer. Skräckblandad förtjusning. Både rädd men måste samtidigt söka perspektiv genom insiktsfulla berättelser om föräldraskapet och den bottenlösa kärleken man har till sina barn.

 

 

Tack Karolina!

 

 

Alla bilder från Pinterest.

Published June 15, 2023