Moonstruck : Or New Beginnings?

Edit

Moonstruck : Or New Beginnings?

Nästa fullmåne infaller söndagen den 5e februari. Här är allt du behöver veta om månens kraft och hur du kan alliera dig med dess andliga energi.

“We are here to ruin ourselves and break our hearts and love the wrong people and die!”

… säger Ronny i filmen Moonstruck då han står i det perfekta månljuset. Är han galen eller bara crazy for love?

Legenderna om hur fullmånen tar upp alla våra känslor, bra och dåliga, till ytan är många. Faktum är att ordet “lunatic” från latinets lunaticus kommer från tron att månens faser orsakade tillfälligt vansinne. Och hur många poeter har inte låtit månen inspirera? Jo men visst, otalig är dikterna som hyllar skönheten och mysteriet med jordens naturliga satellit. Själv behöver jag ingen fullmåne för att känna mig som en kvinna på gränsen till nervsammanbrott. Men. Icke desto mindre kände jag mig plötsligt nödgad att gräva djupare i detta med månens kraft. För visst är det så att astrologer bekräftar. Fullmånen kan verkligen vara en tid av förhöjda känslor.

Moonstruck : Or New Beginnings?

Loretta & Ronny i “Mångalen”.

Så. Hur är det då? Jo. Vad vi faktiskt vet är att det finns en naturlig rytm i universum och att månens gravitationskraft orsakar förutsägbara höjningar och fall i havsnivån. Vad vi också faktiskt vet är att var 28:e dag ungefär, är solen (som representerar egot i astrologi) och månen (som representerar det inre) i linje på motsatta sidor av jorden, vilket resulterar i fullmåne. Solen och månen är alltså så långt ifrån varandra de kan komma då månen står full på natthimlen.

Vad vi inte “vet” Men kan ana, (väl?) är att detta fenomen som universum bär i sin stjärnprydda bakficka är något mycket fiffigare än vad vi vanliga döda förstått oss på. För ingen är väl av uppfattningen att det mänskliga hjärnan är superior universums intentioner? Nähej. Tänkte väl det. Så låt oss då ta ett skutt in i det okända för att lära känna det lite bättre.

Vad mina efterforskningar bland annat resulterade i var följande lärdomar: Nummer ett; eftersom våra kroppar huvudsakligen består av vatten, är det inte helt osannolikt att vi också kan dra nytta av månens faser i mycket mindre skala. Och nummer två; i och med att solen och månen står så långt ifrån varandra vid fullmåne, så är det helt rätt tillfälle att hantera våra känslor utan att vårt ego kommer i vägen. (Det vet man ju hur det är med det där egot … kan trassla till det så att säga.) Numero tre; medan nymånen är en chans att sätta avsikter för den kommande cykeln, uppmuntrar fullmånen oss att släppa taget. Det handlar om att gottgöra och förlåta. Sluta fred med vad som är och vad som inte är, släppa alla dramer. Det är tid att ge sig in i fullmåneritualerna helt enkelt. För genom dem kan vi måhända utnyttja ögonblickets energi för att frigöra bördor.

Och kom ihåg;

Vi vänder oss till solen för ljus och klarhet, men månen vägleder oss genom dygnets mörkaste timmar.

 

‘Solen ser din kropp. Månen ser din själ.’

Moonstruck : Or New Beginnings?

Ritualerna : How to, step by step.

1.

MEDITERA.

Innan du påbörjar din fullmåneritual rekommenderar de lärda att du sätter dig i ett meditativt tillstånd. Ta djupa andetag. Blicka inåt. (You know how to do it.)

2.

SKRIV EN FÖRLÅTELSELISTA.

Det är tid att förlåta. Allt, alla, varje upplevelse och minne som behöver förlåtelse. Kanske behöver du förlåta dig själv allra mest. Förlåtelsearbetet är kärnan i varje fullmåneritual. Så börja din fullmåneritual genom att skriva ner en lista över agg, ilska och platser av skada som kommer till dig. Visualisera sedan förlåtelsen.

Kom ihåg att förlåtelse alltid fungerar till din fördel. Astrologen Yasmin Boland säger det som man villhöver höra det; “Bara för att du förlåter någon betyder det inte att det som hände är okej. Det betyder bara att du bestämmer dig för att släppa det känslomässiga bagaget och gå vidare. Annars drar du runt det.”

3.

STARTA EN ELD

(Do try this at home.)

Nästa steg i en fullmåneritual är att förstöra förlåtelselistan, helst genom att bränna den. Eld kan tyckas dramatisk, men enligt Boland är det en väsentlig del av ritualen. “Det är viktigt att bränna listan eftersom du lägger ut din negativitet ur kroppen och på listan”, säger Boland. “Du kan inte föreställa dig hur kraftfull den är.”

4.

LÄGG MÄRKE TILL VAD DU ÄR TACKSAM FÖR.

Vid det här laget i fullmåneritualen har du (tillfälligt) tömt dig själv på förbittring. Nästa steg, enligt Boland, är att fylla tomrummet med tacksamhet. “Tänk en stund på någon eller något som du är tacksam för.”

5.

GÖR MÅNVATTEN.

 Fyll en kopp eller skål med vatten och låt den stå ute över natten, under månskenet. Lägg gärna till örter, blomblad eller helande kristaller i vattnet. På morgonen kommer vattnet att infunderas med “fullmåneenergi”. Månvattnets användningsområden är flexibla: Du kan använda det för att tvätta ditt ansikte, ha det i ditt bad eller hur du vill.

6.

RENSA.

Astrologen Madi Murphy jämför fullmånens energi med en överfull garderob. “Det är dags att släppa något för att ge plats åt det som kommer i full blom”. Även om detta är en metafor, använder Murphy också bokstavligen fullmåneperioden som en tid för att rensa och städa i sitt hem.

7.

LADDA DINA KRISTALLER.

Innan du går och lägger dig, placera dina kristaller (herregud gå och köp om du inte äger) i fullmånens sken och låt de ligga under natten.

 

‘Tänk på varje fullmåne som ett nytt kapitel, en chans att börja om, ungefär på samma sätt som månen själv gör i sin cykel.’

GOOD FULLMOON LUCK!

 

 

 

 

Alla bilder från Pinterest.

Published January 20, 2023