Karin’s Cabin Life

Edit

Karin’s Cabin Life

Följ med hem till KARIN BASTIN och hennes familj i stugan ovanför San Diego. Och molnen!

"Så fort vi körde in genom grinden och uppför backarna som leder till stugan kände jag att det var något speciellt."

 

Hej Karin, hur mår du just nu?

– Jättebra! Våra barn har två veckor Spring break. Vi har tillbringat en vecka i mysiga Tulum i Mexico och nu kör vi en vecka i vår mountain cabin.

Ja! På förekommen anledning skulle man väl kunna säga då. Var ligger denna drömmiga stuga och hur blev den er?

– Vi har under många år små-kollat lite på landställen för att ha någonstans att åka till på helgerna. Och helt plötsligt hittade min man Henrik detta ställe. Jag hade inga förväntningar när vi åkte hit för att kolla första gången, men så fort vi körde in genom grinden och uppför backarna som leder till stugan kände jag att det var något speciellt. Väl uppe på kullen sa det klick, som man säger tror jag! Vi kände båda att detta var något för oss.

Stugan ligger på hög höjd uppe i bergen ovanför San Diego, och vi ser både berg och hav. Just idag har vi 21 grader varmt och kullarna är gröna. Nedanför vår kulle betar kor och vi har både rådjur, lokatter, bergslejon och rävar utanför dörren. För fyra veckor sen åkte barnen pulka och allt var snötäckt. Det är ett väldigt speciellt klimat, och vi får alla årstider!

Karin’s Cabin Life

“Campfire. Bästa stället att prata om dagen på!”

Karin’s Cabin Life

“Vi samlar på kopparformar i alla möjliga former. Superfint i lantliga kök.”

Karin’s Cabin Life

“Inredningen är ett ihopkok av gamla möbler och prylar vi samlat på oss under åren, och lite är fyndat lokalt i antikaffärer och en del ingick i husköpet.”

Låter underbart. Hur ser ”the cabin life” ut?

– Mycket laga mat, mysa ute och inne. Sitta vid the campfire och se solen gå ner över havet. Det blir en hel del hajker ute på tomten och i bergen, naturen är slående vacker! Det är både karg bergsnatur, grönska, otroliga sluttningar fyllda med tallträd och ekar. Växtligheten är så spännande, och i och med att det fortfarande är vårt första år här upptäcker vi nya växter jämt och ständigt. Jag är besatt av appen PictureThis där man kan hitta och katalogisera sina växter. Nytt för denna vecka är vild Lupin och California lilacs! Läsa bok, och dricka ett glas vin är också en favorit sysselsättning häruppe.

Karin’s Cabin Life

“Jag har alltid älskat lapptäcken, och det finns nog inget mysigare än just det i ett barnrum i en stuga.”

Karin’s Cabin Life

“Det hundra år gamla tvättbordet fyndat på lokala antikaffären har blivit barskåp.”

Karin’s Cabin Life

“Klassisk truck för livet på landet!”

Karin’s Cabin Life

“Barnen lever livet på landet-drömmen häruppe.”

Karin’s Cabin Life

“Kvällarna slutar oftast med en film i soffan inomhus.”

Har du några roliga inredningsfynd som du kan berätta om?

– I och med att detta ställe ligger så off grid som det gör kan man inte beställa en enda grej hit. Allt som ska hit måste man själv forsla hit. Jag har SÅKLART hittat en antikaffär som jag älskar här i krokarna. Och där fyndar jag nästan varje helg. För ett par veckor sen hittade jag ett otroligt vackert antikt wash stand. Jag köpte det, packade in det i bilen och tog hem det för att använda som barskåp. När jag kom hem och skulle tvätta rent det och fixa lådan som var lite skev föll ett hundra år gammalt Valentines-kort ur lådan ihop med en gulnad spetskrage. Det var ett kort skrivet 1911 till någon som hette Dorothy!

Wow! Vad har stugan för känsla?

– Stugan är inte alls särskilt gammal utan byggd någon gång på 90-talet i klassisk log-style. Det är en hel del vi vill ändra på och lägga till – som en veranda och lite annat. Men vi tar det lugnt och lever ett tag som det är, så får vi se vad vi kanske gör om längre fram. Inredningsmässigt vill vi egentligen bara köra på en stil som känns så mysig och avkopplande som möjligt. Många mysiga mattor, plädar, kuddar och sånt som gör att det känns hemtrevligt. Mycket mix and match!

Karin’s Cabin Life
Karin’s Cabin Life

“Vinterlandskap bara 2,5 timma från poolen och värmen nere i LA!”

Finns det tid för läsning och i så fall har du någon bok att rekommendera?

– Absolut! Då måste jag givetvis tipsa om vår vän Michael Connelly’s senaste bok The Dark Hours. Så spännande och bra!

Karin’s Cabin Life

“365 gradig vy från stugan ger både vackra soluppgångar och nedgångar.”

 

Tack, då får det bli det nästa litterära intag. Och tack för titten in i stugan Karin!

Published April 5, 2022