A Fall Wedding

Edit

A Fall Wedding

Elin Nord, office manager på TOTEME, och hennes Ricki fick sitt drömbröllop efter fjorton år och tre barn tillsammans. Det blev en intim tillställning med den närmsta familjen samlad på en av höstens vackraste dagar.

‘Vi har under åren gått igenom en massa saker tillsammans och vi väljer fortfarande varandra. Så att gifta oss kändes romantiskt nog som något vi verkligen ville.’

A Fall Wedding
A Fall Wedding

Elin, du har gift dig, grattis! 

– Tusen tack! Det känns absolut helt fantastiskt.

Vi vill såklart veta allt. Berätta om planeringen.

– Helt ärligt så var det inte så mycket planering alls. Vi har varit tillsammans i fjorton år, och förlovade i nio, så vi kände att det var dags. Vi har såklart pratat om det många gånger, men aldrig kommit till skott. Med tre barn, hus och egentligen allt vi har tillsammans så kändes det också, som det enda rätta rent praktiskt. Vi har under åren gått igenom en massa saker tillsammans och vi väljer fortfarande varandra. Så att gifta oss kändes romantiskt nog som något vi verkligen ville. Vi pratade först om att göra det nästa sommar, då vi firar femton år tillsammans och tio år som förlovade. Men ju mer vi pratade om det så kände vi, varför inte nu? Så sent i våras bestämde vi oss!

Allt gick så smidigt. Vi visste att vi ville vara på Ett Hem, och de hade ett datum ledigt dagen innan vår redan inbokade Italienresa. Så passande, och otroligt mysigt att få åka iväg på en familymoon direkt efter bröllopet. Efter det bokade vi tid i Stadshuset som hade fått ett återbud samma dag. Så bit efter bit föll allt på plats. Det kändes som en mening med allt! Vi har alltid velat ha ett litet bröllop men har genom åren pratat fram och tillbaka om hur litet det ska vara. Hur många kompisar, vart drar man gränsen osv. Nu kändes det så fint och rätt att bara vara storfamiljen. Vi var femton stycken. Våra föräldrar och systrar med respektive och såklart våra barn!

A Fall Wedding
A Fall Wedding
A Fall Wedding

Det låter fantastikt. Din klänning? Finns det en story? 

– Den köptes för fem år sedan och är från märket Maison La Collection. Den har hängt orörd i garderoben sedan dess. Ska erkänna att jag blev lite av en bridezilla den sista tiden inför bröllopet och kollade andra klänningar som en galning. Tror att jag hade fått för mig att jag hade tröttnat på min egen, eftersom jag hade haft den så länge. Men tillslut hindrade jag mig och tänkte att jag skulle kunnat ha fastnat för exakt den klänningen även idag. Jag kände mig otroligt bekväm hela dagen och det är väldigt viktigt för mig!

Ta oss igenom dagen.

– Vi vaknade pirriga hemma på morgonen och åt en lång frukost. Sen gjorde vi oss iordning allihopa tillsammans. Min svägerska som är florist och driver butiken Bell&Bonn hade fått fria händer att göra min bukett. Hon kom hem till oss med den och varsin liten bukett till våra döttrar Vega & Franka. Jag grät absolut!! Hade förbeställt en taxi som stod och väntade medan jag stressade på det sista sminket och drack champagne för att lugna nerverna. Fortfarande lika pirriga åkte vi till Stadshuset. Där mötte vi fotografen Linda Alfvengren som jag hade hört av mig till för att fråga om hon ville föreviga stunden vid Stadshuset. Trots att hon egentligen inte fotar bröllop sade hon ja. Så tacksam för det! Allt eftersom mötte vi upp alla som skulle följa med in. Våra tre svågrar fick vänta utanför eftersom vi bara fick ha tio gäster inklusive barn med oss in.

Klockan 11.30 var det vår tur. Vigselförrättaren var otroligt varm och allt var så fint. Efteråt tog vi allihopa en taxi till Ett Hem där de hade dukat upp till oss i Orangeriet. Vi började med champagne för att därefter inta en trerätters lunch. Otrolig mat, vin, tal, gråt och skratt! Strax efter 16.00 avrundade vi lunchen och gick till den nyare delen där vi drack en drink ute på balkongen. Sen tog vi en taxi hem och packade klart våra väskor, åt hamburgare till middag och sov några timmar innan det var dags, mitt i natten, att åka till Arlanda. Våra föräldrar, systrar och svågrar stannade kvar på Ett Hem. Vi var i ett sånt lyckorus lång tid efter och undrade: “Vad var det egentligen som hände?”

A Fall Wedding
A Fall Wedding
A Fall Wedding
A Fall Wedding
A Fall Wedding

Bästa ögonblicket?

– ALLT! Hela dagen var magisk och jag hade inte velat ha det på något annat sätt. Otrolig stämning, så fint, kärleksfullt och kul! Så underbart att våra barn är så stora så att vi fick vara med om det här som familj och göra allt tillsammans. Jag grät så mycket hela dagen att jag var helt slut efteråt. Så fina tal av våra familjer och ett sånt otroligt tal av Ricki (som jag inte alls hade räknat med! ) där han först pratade till vart och ett av barnen, sedan till mig, och om oss. Börjar gråta nu igen när jag skriver om det. Herregud. Det var så fint och så oväntat!

Till alla som planerar ett intimt familjebröllop, ge oss dina bästa tips.

– För oss kändes det så himla lyxigt att det knappt krävdes något av oss. Ingen stress alls utöver pirret! För oss var VI:et det viktigaste och att det skulle kännas härligt och som vi ville ha det! Litet, intimt, tryggt och bjussigt! Vi valde att inte berätta för några av våra vänner att vi skulle gifta oss utan höll allt för oss själva. För mig blev det extra pirrigt! Tipset är väl helt enkelt att skala ner allt och tänka på hur just ni vill ha det och försöka att göra det så enkelt som möjligt i planeringen. Vi sade att vi kanske skulle ta och gifta om oss vart tionde år, men eftersom vi inte är så unga längre känns fem år kanske mer passande. Och då kanske valet av gäster är något helt annat. Det kommer antagligen aldrig att bli av, men jag älskar tanken!

A Fall Wedding
A Fall Wedding
A Fall Wedding
A Fall Wedding
Published October 18, 2023

Sanna Borg Scheller · 8 months ago
Så otroligt fint på alla vis♥️

Mutti · 8 months ago

Mutti · 8 months ago
❤️

Carolin R · 8 months ago
Åh en underbar story ❤️