11 nya poddar …

Edit

11 nya poddar …

… att hålla utkik efter.

3 PODDAR TWWP ÄR SUGNA ATT LYSSNA MERA PÅ:

TABBERASET

Frida Lund och Klara Doktorows nya podd! Kul och äkta om vardagsbekymren och otroliga mattips.

11 nya poddar …

A-KURSEN 

A-kursena syfte är att ge lyssnarna grundläggande kunskaper om ämnen som ofta debatteras intensivt eller missförstås. Det låter som att denna podd kommer göra oss smartare. Det gillar vi!

 

11 nya poddar …

MATPODDEN 

Siri Barje och Jimmy Guos podd är vi verkligen peppade på. Kan inte bli annat än god lyssning. Stay Tuned.

11 nya poddar …

Acast utökar sin podcastportfölj med 11 spännande tillskott.

Idag kan Acast meddela att podcastbolaget välkomnar ytterligare elva kommersiella podcasts under hösten, som tillsammans förväntas bringa närmare en miljon nya lyssningar till plattformen. Förvärven inkluderar både helt nya format, såväl som existerande produktioner som tidigare distribuerats på andra plattformar, inklusive Podspace, Spotify, Bauer Media och PodMe. Först i raden är A-kursen med forskaren och programledaren Emma Frans samt producenten Clara Wallin. Poddens syfte är att ge lyssnarna grundläggande kunskaper om ämnen som ofta debatteras intensivt eller missförstås.

Emma Frans, forskare och poddskapare, säger: “Genom att intervjua forskare och universitetslärare går vi till botten med olika frågeställningar och tillgängliggör akademisk kunskap för en bred publik. Mottagandet har verkligen överträffat förväntningarna och det tycks onekligen finnas ett stort sug efter den här typen av grundläggande kunskaper för att orientera sig i dagens stora informationsbrus. Vi är övertygande om vi tillsammans med Acast kan få till samarbeten med den typ av trovärdiga aktörer som vi vill associeras med.”

Näst på tur är  Mikrofonkåt med artisten Tone Sekelius och hennes vän Beatrice Reiman utforskar ämnen som rör influencervärlden i en öppen och lättsam atmosfär. Podden Sporthuset med tre av Sveriges främsta journalister och kommentatorer, Lasse Granqvist, Tommy Åström och Jens Fjellström kombineras personliga åsikter, fakta och humor för att diskutera allt från aktuella sporthändelser till tidlösa klassiker. Efter den imponerande framgången med ljudsatsningen Blenda, är Svenska Dagbladet nu aktuell med SvD Tech Brief – en podcast som utforskar hur techvärlden förändrar våra liv.

Under året har Acast sett en otrolig tillväxt i form av lyssningar i Sverige. I september uppnådde Acast över 35 miljoner svenska lyssningar – en ökning med 15% jämfört med samma period året innan.

Gabriella Ljungstedt, nordisk innehållschef på Acast säger: “Att så många kreatörer väljer Acast som sin plattform är ett tydligt kvitto att de trivs hos oss. Vårt mål är att vara den självklara plattformen för alla poddar, oavsett storlek. Vi samarbetar kontinuerligt med kreatörer för att utveckla nya format och poddar samt etablerar partnerskap med befintliga program för att skapa en bred och relevant innehållsportfölj för våra lyssnare och annonsörer.”

Acast välkomnar även dessa poddar till plattformen under hösten:

Mohlin & Sahlin med skådespelerskan Rachel Mohlin och Anna Sahlin.
The Olsson Sisters med influencer-systrarna Johanna och Mathilda Olsson.
OSV med Vendela Saajakari, Olivia Halle och Samuel Lejon av Munck studios.
Poddvig med TikTok-profilen Hedvig “Hästvig” Eklund av Munck studios.
En Jävla Fest! med Amanda Colldén (tidigare Alla Våra Ligg)

Published October 26, 2023