#metoo in the business world

3 years ago

Härlig tid av revolution i luften med me too kampanjen. Dock så hemskt med allt som kommer upp, men så otroligt viktigt att kvinnor nu vågar prata mer och mer och vi kan analysera problemen för att kunna åstadkomma förändring.

Har pratat en hel del om både sexuella trakasserier och könsdiskrimininering med mina vänner den senaste tiden. En observation har varit att från näringslivet och finansvärlden har det inte hörts ett knyst från kvinnor. Varför är det så?

Har fikat och lunchat med flera gamla kursare till mig från Handels som också arbetat som VD och suttit i styrelser om varför det är så här. Har känt ett behov att förstå varför det är helt tyst i den del som jag har arbetat i – jag vet ju att kvinnor absolut inte behandlas bättre här.  Är det för att kvinnor är i sådan extrem minoritet i näringslivet? Är det för att det är samhällets verkliga maktcentrum och dit har me too inte nått – och kommer den att nå dit?

Inte heller från modevärlden har man ännu hört några röster där jag också spenderat många år och jag vet att det förekommer otroligt mycket manligt maktmissbruk. Varför inte ett knyst från denna branschen heller?

Jag vill gärna höra vad ni tror? Om näringslivet, finansvärlden och modevärlden?

Karin · 3 years ago
Jobbat i modebranschen på ett miljardföretsg i många år, 95% av alla anställda va kvinnor, 100% av cheferna på huvudkontoret var män. Inköpschefen var vidrigast, antastade en inköpare, hade en extrem maktgalen ton, mailade en kollega full på natten om hur dum i huvudet hon var när hon gjort fel. Grädden på moset hånglade han med kanske 3 tjejer från butik på en julfest. Han fick sparken tillslut men inte officiellt pga dessa saker under för omorganisering. Så tröttsamt.

Ebba Bucht Lugani · 3 years ago
Hej Karin Tack snälla för att du delar med dig- även om väldigt tråkig info. Men genom att prata om problemen tror jag vi kan analysera och skapa förändring. Hoppas din nuvarande arbetsplats är bättre. kram!

Ebba Bucht Lugani

Ebba Bucht Lugani

Swedish mompreneur living in Stockholm with our two little children and my Italian/Mexican husband.

Tennis player turned model, turned investment banker, turned CEO of the fashion brand House of Dagmar, turned CEO & Creative Director of the organic beauty brand Björk &

Berries. Now independent business advisor, doing strategic advisory to up and coming fashion and lifestyles brands as their brand mentor

With a passion for fashion, beauty, feminism, health, building brands, travelling and more!