Bananbröd

7 years ago

Bananbröd är bland det godaste jag vet,  och att det är ett superbra sätt att ta hand om bananer som blivit lite övermogna och att det söta saftiga brödet håller sig länge i kylen gör ju inte det hela sämre heller. Jag äter gärna bananbrödet i skivor med jordnötsmör och lite salt på om jag ska lyxa lite extra. Se det här som ett grundrecept som du kan anpassa lite hursom. Till exempel är det jättegott att ersätta en av bananerna med en deciliter grekisk yoghurt. x Sofia   Bananabread BANANBRÖD 100 g smör + ytterligare lite till formen 2 msk potatismjöl 2,3 dl socker 2 ägg, uppvispade 4 mogna bananer, mosade + 1 hel 3,4 dl mjöl 1 tsk bakpulver 1/2 tsk salt 1/2 tsk äkta vaniljpulver Eventuellt: 1 näve pekannötter eller valnötter, hakade 1 liten näve mörk choklad, hackad 1 stänk kanel eller muskot Värm ugnen till 175C. Smörj och mjöla en brödform med potatismjöl. Vispa smör och socker med en elvisp tills det är vitt och krämigt. Blanda de uppvispade äggen med 4 mosade bananer och vispa sen ihop med smöret och sockret till en fluffig smet. Sikta samman alla torra ingredienser och rör sen ihop med banansmeten. Rör i nötter, choklad eller kryddor efter tycke och smak. Häll över smeten i formen och dela sen den sista bananen på längden och lägg med snittytan uppåt ovanpå. Grädda i 60 minuter tills brödet är gyllenbrunt. Servera i tjocka skivor!

Banankaka och möten · 7 years ago
[…] fotograf, och det var hon som fotade Nathalies bröllop om ni kanske minns?! Innan hade vi bakat banankaka från det här receptet. Helt klart en mysig […]

| Sara spekulerar · 7 years ago
[…] det heter kanske banana bread, jag skriver ju trots allt en blogg. Anyways. Jag använde mig av ett recept av Sofia Wood, och lade till mandlar, lite kanel och en hel del hackad choklad. Ettan har gått och […]

Blommor och bakning | Sara spekulerar · 7 years ago
[…] det heter kanske banana bread, jag skriver ju trots allt en blogg. Anyways. Jag använde mig av ett recept av Sofia Wood, och lade till mandlar, lite kanel och en hel del hackad choklad. Ettan har gått och […]

Att göra hemma | Elin Lannsjö · 7 years ago
[…] på banankaka – en himmelsk liten sak som Sofia Wood är skapare av receptet till. Här är hennes recept, du måste […]