Johanna och en rostad tomat och kronärtskockspasta

4 years ago

En av de personer jag inspireras mest av är Johanna Bradford. Jag tycker hon verkar som en så stark, smart och stilsäker kvinna, någon jag verkligen ser upp till!  Så tänk min lycka när hon igår publicerade det här fina inlägget med ett av mina recept från gamla bloggen. Det är en så himla smickrande och rolig känsla när folk lagar mina recept och sen till råga på allt verkligen gillar dem, för det mesta är inspirationen och maten jag lägger ut här och på Instagram egentligen bara små utsnitt ur vår vardag, och ibland glömmer jag bort att de faktiskt kan leda till att någon hittar en bra ny vardagsrätt.

Så, efter att ha läst Johannas inlägg och även fått ett sms från min man med PASTA i stora bokstäver blev gårdagens middag denna, en lite uppdaterad variant på det gamla receptet Johanna publicerade och verkligen så himla gott och enkelt.

x Sofia

tomatoartichokepasta

ROSTAD TOMAT OCH KRONÄRTSKOCKSPASTA

3 msk olivolja

1 stor nypa chiliflakes

400 g små tomater

300 g kronärtskockor i olja

6 små soltorkade tomater

1/2 citron

Salt och peppar

Värm oljan i en panna tillsammans med en stor nypa torkad chili. Stek på mellanhög värme i 4-5 minuter

Lägg i hela tomater i pannan när chilin är aromatisk och väldoftande och höj samtidigt värmen. Tomaterna ska inte spricka men gärna rostas och få färg i skinnet. Låt kronärtskockorna rinna av, strimla de soltorkade tomaterna och lägg ner i pannan tillsammans med tomaterna. Stek i ytterligare 4-5 minuter, pressa sen över en halv citron och lägg skalet med snittsidan nedåt i pannan. Höj värmen och låt reducera ner.  Smaka av med  med salt och peppar.

Koka under tiden pastan al dente i välsaltat vatten. Häll av, ringla på lite olivolja och mal  ordentligt med svartpeppar över.

Ta tomat och kronärtskocksåsen av värmen och riv mozzarella över. Servera genast!