Kalla sesamnudlar med ingefära

7 years ago

Det här receptet har jag lovat min fina kollega - Hanne, hoppas det smakar!

Nudlarna går alldeles utmärkt att äta själva men det passar också bra med ett pocherat ägg eller tofu och avokado till.

kelpnoodles

KALLA SESAMNUDLAR MED INGEFÄRA

300g (1 paket) Kelpnudlar / Sjögräsnudlar

1 dl tahini

4 msk sesamolja

4 msk ljus soya

2 cm ingefära, finriven

1 gurka, strimlad

1 chili, fint skivad

1 msk rostade sesamfrön

Koriander till servering

Skölj nudlarna i rikligt med kallt vatten tills de lossat från varandra. Låt rinna av.

Vispa ihop tahini, sesamolja, soya och ingefära i en stor skål och vänd sedan ner nudlarna. Rör runt tills de är ordentligt täckta. Låt stå och dra i 5-10 minuter. Strimla gurkan fint, gärna på en mandolin så går det fort! Toppa nudlarna med gurka, strimlad chili och rostade sesamfrön och servera färsk koriander vid sidan av.