Kalla sesamnudlar med pocherat ägg

6 years ago

Det här är SÅ gott, lova att prova!!

x

Sofia

KALLA SESAMNUDLAR MED GURKA OCH POCHERAT ÄGG

4 portioner

Sesamdressing:

4 msk tahinipasta

4 msk japansk soja

2 msk neutral olja

 2 msk Gari (inlagd ingefära), fint hackad

350 g risnudlar

1 gurka

3 nävar sojabönor

3 vårlökar

Srirachamayo:

3 msk majonäs

2 msk sriracha

1/2 vitlök

1 msk sesamolja

4 ägg

2 msk ättika

Salt

Rör ihop sesamdressingen under tiden du kokar upp en stor kastrull med vatten, lägg i nudlarna och stäng av värmen. Låt dra under lock tills nudlarna är klara, ca 3-4 minuter. Skölj i kallt vatten tills nudlarna svalnat. Låt rinna av och vänd sedan ner seamdressingen tills den täcker alla nudlar väl.

Strimla gurkan fint, jag använder en mandolin så det blir riktigt tunt. Förväll sojabönorna snabbt i saltat vatten och kyl sedan ner. Skiva vårlöken på diagonalen.

Rör ihop srirachamayon och ställ åt sidan.  Sista steget innan man plockar ihop allt är att pochera äggen – något som är otroligt mycket enklare än vad många tror! Gör såhär:

Fyll en stor kastrull med vatten, tillsätt en nypa salt och ättika. Låt vattnet koka upp och sänk sedan tills det bara sjuder, kokar det blir äggen fula. Knäck äggen, ett åt gången i en liten kopp eller form. Skapa en virvel i vattnet med en stor slev och tippa sedan ner ägget i den virvlande, sjudande vattnet. Koka ca 3 minuter och lyft sedan försiktigt ut med en slev. Sänk ner i en skål med kallt vatten medan du lägger upp nudlarna och grönsakerna. Ringla på en sked srirachamayo och avsluta med ett pocherat ägg ovanpå. Rör runt med ätpinnarna ordentligt innan du äter!