Pilgrimsmusslor och ett tack! 

6 years ago

Alltså vilken respons på att bloggen är tillbaka! På instagram dundrade det in gulliga hurrarop och hejjaramsor – gulliga ni. På tal om instagram så följer ni där med va? @sofia_wood heter jag!

Snart kommer hela Chez Wood arkivet finnas här också men tills dess tänkte jag att jag kan bjuda på en gammal favorit från förr som passar UTMÄRKT nu såhär på en fredag, vad tror ni om det?

Pilgrimsmusslor är en sån där grej som nästan alla tycker är gott, det känns lyxigt men är samtidigt så himla enkelt att göra. Rött ris är också ljuvligt, det är så nötigt och gott och inte alls kladdigt och “risigt”.

x

Sofia

PILGRIMSMUSSLOR MED BRYSSELKÅL OCH RÖTT RIS

2 dl rött ris

1 citron, saft och zest

200 g brysselkål

3 msk pumpafrön

80 g blandad sallad

200 g pilgrimsmusslor

3 msk smör

2 msk hackad bladpersilja

3 msk Smör

Olivolja

Salt och peppar

Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Fluffa upp med en gaffel och låt sedan svalna. Ringla över ett par matskedar olivolja tillsammans med zesten av hela citronen och saften av ena halvan. Spara resten av citronen till senare.

Dela varje bysselkål på mitten och stek på hög värme i olivolja tills den får färg och mjuknar lite, ca 4 minuter. Dra ner värmen lite och ha i pumpafrön, stek ytterligare 3-4 minuter och ta sedan av plattan.

Lägg upp salladen på ett fat och skeda över riset och brysselkålen.

Smält smöret i en panna på hög värme, när det skummar och har tystnat lägger du i musslorna, stek gyllene – max 1 minut per sida, gärna lite mindre. När båda sidorna av musslorna är stekta vänder du snabbt ner finhackad persilja och pressar över det sista av citronen. Lägg upp musslorna på salladen och skeda över citron och persiljesmöret. Smaka av med salt och peppar.