En injektion av vitamin c 🍊

8 months ago

De senaste dagarna har jag dragits med en förkylning som i det närmaste däckat mig om kvällarna. När Lykke kastat in handduken runt 19.30 så har jag gjort detsamma och lagt mig bredvid henne i sängen med dator på magen och plöjt båda säsongerna av The Bold Type, för att sedan somna tidigt.

För att bli frisk snabbare har jag gjort allt för att få i mig extra vitaminer. Om det verkligen hjälper vet jag inte, men det känns bra och är man förkyld så är det oftast något friskt eller starkt jag är sugen på.

En injektion av vitamin c 🍊

Idag gjorde jag en citrussallad på pomelo, mynta och torkade mullbär, det var otroligt gott! Pomelo är kanske inte den vanligaste citrusfrukten, men jag älskar den. Den är stor som en mindre fotboll, gul i skalet och inuti är den som en ljusgul grapefrukt med väldigt ”köttigt” fruktkött. Ju torrare fruktkött desto bättre tycker jag, så att det går att bryta stora bitar av frukten. Mmmm! Med myntan till och de söta, lite lakritssmakande mullbären blev det ännu godare. Prova!

En injektion av vitamin c 🍊

Igår fick jag vältajmat nog också ett bud från Garnier, som förutom hårserien ”Banana Hair Food” (som för övrigt doftade MAGISKT och som båda barnen blev helt tokiga i)  innehöll ett recept och ingredienser till en grön juice. 8 äpplen, 2 citroner, 1 broccolibukett, 1 stor ingefära och 1 näve spenat åkte ner i slow juicern och blev över en liter flytande vitamin.

Supergott, och välgörande hoppas jag! Särskilt eftersom jag nästan pajade juicemaskinen på köpet efter att ha stoppat ner en sked lite för långt medan maskinen var igång. Otroligt smart kände jag mig när skeden satt fast och locket vreds snett.

Fler husmorstips? Mot förkylning alltså, min smartness råder ingen bot på.

Sofia Neson · 8 months ago
Åh krya! Ligger också sjuk. Scrollar på bloggar och surfar så att ögonen håller på att ploppa ut;) har inga husmorstips men chokladbollar och Hemnet-surf är mitt recept för att kurera. Och Husdrömmar på SVT. Drömmer om ett fritidshus att få sätta tänderna i och inreda. Hittade detta hos Johanna Bradford, drömmigt men ligger i helt fel ända i landet för mig. Bor i Småland. https://www.hemnet.se/bostad/fritidsboende-3rum-smara-norrtalje-kommun-nibbelnvagen-28-17359277 Krya och kram