Kinakrog klassiker: pekingsoppa – 酸辣湯 2 years ago Mina första barndomsminnen är från tiden vi bodde i Köping på 80-talet, vi flyttade dit för att mina föräldrar tog över en kinesisk restaurang, restaurang Kina. Efter att...
Dan före dan-känsla + en tallrik aubergine med fermeneterad bönsås 2 years ago Crunchy & spicy kinesisk gurksallad – 蓑衣黃瓜. Denna typ av gurkrätt kallas för ”coir raincoat cucumber” som är en typ av regnskydd/kläder gjorda av...
ångkokta räkor med glasnudlar – 蒜蓉粉丝蒸虾 3 years ago Har ni testat Chive pockets? Om inte så är det stora krispiga dumplings (nog den största varianten av dumplings jag gjort). Den varianten här är med ägg, glasnudlar och så...
Underbara dim sum – 點心 4 years ago Hong Kong style Egg Tart time och en till Dim Sum-klassiker, yupp yupp, in that Dim Sum mode som ni märker! Flera år sen jag gjorde egna och receptet jag skrev ner i min bok hade...
Pärlköttbullar med sticky rice – 珍珠丸子 4 years ago Här har vi en snabb och enkel nudelrätt (nå, snabbt om du väljer torkade nudlar). Kvittar om du väljer att köra på köpenudlar (jag ca 95,74 % av gångerna) eller...