Höststart = nya rutiner

2 years ago

Höststart = Nya rutiner

Snart 8 månader nu och såhär ser det ut hemma hos oss sedan någon vecka tillbaka:

06.30 – Vaknar. De vaknar lite olika tider mellan 06.0-07.30. Då får de en flaska ersättning för att hålla sig fram till den gemensamma frukosten 08.30.

08.30 – Frukost uppsammlingsmål för att komma i samma fas inför dagen. Meny: Gröt.

Sova: Här emellan får de sova max 15 min för att sedan sova längre efter lunch

11.00 – Lunch (lagad mat)

Sova: Så länge som möjligt. En brukar vakna efter 1 h och två brukar sova 2,5 h.

14.00 – Mellis

Sova: Här emellan får de sova max 15 min

17.00 – Middag

19.00 – Välling (nytt sedan en vecka tillbaka). Här kör vi även i D-dropparna nu för att slippa tänka på dem.

19.30 – Sova

När vi började med detta så sov killarna hela natten två nätter i rad (vaknat lite fått nappen men inget ätande). Bonnie älskar att vara vaken med pappa på kvällarna så hon tar en liten nap vid 19.30 och är sedan vaken större delen av kvällen. Ska få ordning på detta snart. Nu de senaste dagarna har det varit lite mer kaos. De vaknar flera gånger per kväll, efter de lagt sig, och vi springer upp och ner och stoppar i nappar.

05.00 – Runt denna tid är det alltid ngn napp som behöver stoppas i så då tar jag över trillingarna och Ottmar går och lägger sig med Otis. Förhoppningsvis somnar jag om efter det, men inte alltid…

 

Ellinor · 2 years ago
Hej! Tack för info om eran dag/rutiner! Vad grymma ni är!! Jag har tvillingar som är 1 dag yngre än era tre, så vi har mycket gemensamt :) En fråga! Äter dina ingen ersättning förutom på morgonen nu? Hur gjorde ni för att trappa bort det isf? Serverar ni vatten istället till alla måltider? Önskar er en fin kväll!

Bea Unenge Cronie · 2 years ago
Jaha vad kul! Var bor ni? Vet inte riktigt hur man ska göra med erstättningen faktiskt... Men just nu får de vällingen i ersättningen, för det är så lätt att använda ersättningsmaskinen :) Så de får ju på morgonen och sen erbjuder vi lite efter varje mål för att veta om de blivit mätta och kanske de är törstiga. De dricker inte så mkt vatten än. Men jag vet som sagt inte när man ska fasa ut den? Får kolla med BVC. Men de verkar ju inte lika intresserade längre av den ändå... Dricker dina mkt vatten? Kram :)

Ellinor · 2 years ago
Oj, här missade jag ditt meddelande :) Vi bor i stockholm. Ang ersättning så tänker vi unjefär likadant - vi erbjuder lite ersättning efter måltiderna för att säkerställa att de får i sig det de vill. Vet inte riktigt när man skall sluta eller om det bara kommer fasas ut av sig själv. Det gör det antagligen! Jag brukar erbjuda vatten vid varje måltid nu också. Ibland är de mer intresserade än andra. Hur går det för er med sovschemat? Sover de bra mitt på dagen? Hoppas ni får en fortsatt fin vecka Kram!

Louise · 2 years ago
Hej! Hur får ni dem att somna på dagarna? Själv har jag tvillingar snart 9 mån och de somnar numera bara i vagnen dagtid.

Bea Unenge Cronie

Bea Unenge Cronie

Jag heter Bea och bor i Göteborg tillsammans med min man Ottmar, min son Otis 4 år och våra trillingar Bonnie, Leo & Francis, födda januari 2019. Jag jobbar som AD & CD inom mode.

@triplets_gothenburg

bea@beaunenge.se