En ganska vanlig dag

3 years ago

Nu är bebisarna 4,5 månader och ungefär såhär ser en ganska vanlig dag ut (när vi inte har några speciella planer):

06.00 – Första morgonmålet för bebisarna. Hinner precis somna om igen efter detta när…

06.30 – Otis kommer in till mig och lägger sig och gossar i sängen lite. Min bästa stund på dagen. Bara han och jag.

Innan tjatet börjar om att gå ner och äta frukost… Sen går vi ner och äter. Tar ur diskmaskinen och tar ett röj där nere. Otis kollar lite på tv. Inte långt därefter hörs första skriket uppifrån. En bebis vaken. Hämtar ner “hen” och sätter i babysittern. Sen vaknar bebis nummer 2 som också får komma ner.

7.30 – Väcker Ottmar (som sovit i Otis rum sedan vi bytte av vid 3.30) som får ta ner sista bebisen med sig.

8.00 – Dags för matning. Igen. Tömmer nattens produktion mjölk till två av dem och ersättning till den sista.

9.00 – Någon av oss kör Otis till förskolan (han får vara där 100% 🙏🏼)

Sen sover bebisarna en stund vid den här tiden, alla tre.

11.00 – Efter matningen runt 10.30 brukar jag ta en promenad med någon kompis. Och ofta en fika på det.

Försöker gå direkt efter de ätit. Men innan blöjorna är bytta, kläder e på, minst ett ombyte skett pga spya, någon gallskriker för att vagnen inte rör sig (när jag fixar med någon av de andra) så är man ju nästan nära på att gå in i väggen av utmattning 😅 Men samma sekund man kommer ut är allt jobbigt som bortblåst.

Försöker alltid ligga ett steg före bebisarna och är hemma igen inför nästa matning vid 13.30-tiden. Då har de sovit i 2-3 h i vagnen.

15.30/16 – Hämtning av storebror.

16-18 – Här gör vi det bästa för att fördriva tiden… Bebisarna börjar bli mer och mer missnöjda inför kvällen så någon får ta dem och sköta den underhållningen. Ofta någon matning vid denna tid. Någon måste fixa middag. Någon måste se till att Otis e nöjd. Här e vi underbemannade om vi inte har hjälp på plats (som vi har 2-3 dagar i veckan). Snart är det mer hjälp på ingång i form av en au pair.

17.30 – Middag. Minst 4 (av familjens 6 medlemmar) är gärna med vid bordet. Vi försöker numera tajma så att vi äter precis efter bebisarna. Tidigare skulle de alltid äta precis när vi skulle äta. Sen ett röj och återigen uppdelning av sysslorna: fixa köket, bada Otis, underhålla trillingarna, natta Otis etc…

19.30 – Otis lägger sig

20.00 – Helt slut. Här tar min energi ofta slut.

Vi har börjat försöka att mata dem vid denna tid för att sedan lägga dem för natten. Sen tar vi lite egentid eller kollar på någon serie innan jag stupar i sängen…

21.30/22 – Lägger mig i Otis rum och får i bästa fall sova till 03.30. (Ottmar sover med bebisarna och matar dem någon gång där emellan).

03.30 – Byter vi sovrum och jag sover med bebisarna. De ligger kvar i sängen vid detta mål och jag stoppar bara i flaskorna. Byter blöja om det behövs. Sen somnar om. Efter ett tag. Brukar vara ganska pigg vid denna tid.

06.00 – Matning igen.

Japp. Där var det 24 timmar. Och så börjar vi om igen. In emellan ovan schema så byts ju även en och annan blöja, dricks en och annan kopp kaffe etc…

(De angivna tiderna kan ju såklart diffa med en timme mer eller mindre)

Hej då 👋🏼

(Hoppas kunna uppdatera lite oftare nu när jag äntligen lyckats skriva inläggen i mobilen 🤓)

johanna andersson · 3 years ago
Halleluja vilken superfamilj ni är! Heja er!!!

Bea Unenge Cronie

Bea Unenge Cronie

Jag heter Bea och bor i Göteborg tillsammans med min man Ottmar, min son Otis 4 år och våra trillingar Bonnie, Leo & Francis, födda januari 2019. Jag jobbar som AD & CD inom mode.

@triplets_gothenburg

bea@beaunenge.se