Foundation med pre-probiotika från esse

1 year ago

Foundation med pre-probiotika från ESSE

Jag har testat foundation från Esse med pro och prebiotioka som är bra för din huds mikrobiom.

Smaka på den meningen, några av er nickar kanske instämmande och fattar precis medan för en del av er låter det som rena grekiskan.

Jag förstår det, till fullo!

Så snabbt o förenklat:
Probiotika är ett samlingsnamn för en grupp goda levande bakterier medan prebiotika är en slags “mat” för bakterierna. Deras jobb är att främja en bra hud och tarmflora.

Mikrobiom är sammansättningen av dina mikroorganismer på huden. Om de är i obalans störs bakteriefloran vilket kan ge acne, torrhet, eksem, överkänslighet mm mm

Så Esse foundation innehåller b la dessa godingar närmare bestämt minst 1 miljon probiotika/ml! Foundation är doftfri och färgen kommer från naturlig järnoxid och titanoxid.

Foundation med pre-probiotika från ESSE

Esse foundation är alltså stärkande för hudbarriären, skyddar mot solens skadliga strålar och kan användas av alla hudtyper. Även dig med Rosacea.Låter ju underbart!

Vad tycker jag då?
Skön formula, lättapplicerad och precis lagom krämig. Inte så mycket täckning, jag skulle säga lätt till medium. Slutfinishen superfin med härlig, hälsosam glöd.

Jag skulle inte själv använda denna om jag hade fet hy, pg a den ger mycket lyster och därför kräver att pudras ner rätt ordentligt då. Ni som följer mig vet att jag undviker puder i största möjliga mån.

Jag skulle rekommendera den till dig med normal/känslig hy, som bara vill ha en lätt uppfräschning och färgkorrigering.

Rekommenderat pris 699kr, mycket pengar för en foundation kan man tycka. Men om du har problem med rosacea, känslig till överkänslig hud och har svårt att hitta något som funkar bra är det definitivt värt den pengen för denna hudbarriärstärkande lille kompisen.

Alexandra Aronsson

Alexandra Aronsson

Info