Två snälla foundations för känslig/rosacea eller acne hud.

2 years ago

Två snälla foundations för känslig/rosacea eller acne hud.

Dp Dermaceuticals Cover Recover spf 15, 695kr- En medicinsk foundation som kan appliceras efter dermapenbehandlingar, kirurgiska ingrepp eller laserbehandlingar. Den funkar alldeles utmärkt på riktigt känslig hy samt för dig som har Rosacea.

Cover Recover reparerar, skyddar, ger fukt och näring medan den även jämnar ut och korrigerar hudtonen. Innehåller b la hyaluronsyra som binder fukt, probiotika som reducerar infalmmation, kopparpeptider som reglerar melaninproduktion och stimulerar kollagenproduktion. Titan och Zinkoxid som är fysikaliskt solskydd, Zink har även infalmmationshämmande egenskaper.

IDUN Minerals puderfoundation, 269kr-består enbart av de fyra 100 % högrenade mineralerna Titandioxid, Zinkoxid, Mica och Järnoxid. Appliceras med kabukiborste. Eftersom det innehåller så få ingredienser är risken för allergiska reaktioner minimal och därför är det en perfekt produkt för alla hudtyper även superkänslig hy/rosacea. Rekommenderas av Astma- och Allergiförbundet.

Två snälla foundations för känslig/rosacea eller acne hud.

Dp Dermaceuticals Cover Recovery ger bra täckning men har ändå en finish med lyster, ett stort plus i min bok. Foundation känns lite svalkande, bra efter behandlingar eller om du har blossande rosacea.

Jag tycker väldigt mycket om Cover Recovery, den håller huden mjuk och smidig hela dagen. Dyr, men definitivt pengarna om du har känslig hy eftersom du får så mycket mer än bara en foundation.

Två snälla foundations för känslig/rosacea eller acne hud.

Idun Mineralpuder- Appliceras med kabukiborste, tar lite tid att få snyggt och jämnt. Tricket är att ta lite i taget. Finishen blir lite åt det mattare håller och jag upplever att det blir lite torrt under dagen.

Mineralpuder har aldrig varit min personliga favorit, jag tycker att finishen blir för matt på mig. Men jag vet att många med t ex Rosacea och acne är väldigt förtjusta i minerlpuder. Fördelen är att du lätt kan justera täckningsgraden genom att applicera tunna lager där det behövs.

Martina · 2 years ago
Tusen tack för en fin blogg!! Jag lider av perioral dermatit, men hittar så lite info och hjälp kring detta online. Jag skulle vara så tacksam om du ville beröra detta ämne. Stor kram!

Alexandra Aronsson · 2 years ago
Hej Martina. Tack för fina ord. Ska absolut ta tag i detta, vet hur jobbigt det kan vara! Återkommer snarast om detta ämne. Stor kram

Alexandra Aronsson

Alexandra Aronsson

Info