Color shot från björn axén

3 years ago

Color Shot från Björn Axén

Jag var på lanseringsevent imorse för Björn Axéns nyhet Color Shot, en produkt dem jobbat på i 3 år för att få till som dem ville.

En individanpassad tillfällig färg, som enkelt gör dig till hemma-kolorist.

Först och främst, vad är skillnaden på tillfällg och permanet färg?

Tillfällig färg och toning lägger sig bara utanpå hårstråt och tvättas bort. Permanent färg går in i stråt och tar bort din egen färg helt och vill du ha tillbaka din egna hårfärg får du vänta på att den växer ut igen. Intensivtoning är lite “snällare” varianter av permanent färg där du nästan får tillbaka din egna hårfärg igen men inte helt.

Color Shot från Björn Axén

Det finns ju en del liknande produkter redan på marknaden så vad är speciellt med denna då?

Förutom att det är vårdande, veganskt, helt svensktillverkat ända ut till förpackningen, kan användas utan handskar (förutom färgerna Brown och Cherry pop som färgar av på huden) så tvättas den av til 100% och färgen håller sig snygg hela tiden. Den fasas ut utan att få någon annan konstig eller dassig underton som många färger kan få när de går ut håret. Lite sådär icke så härlig grönaktig ton ni vet som många knalliga färger kan ge, eller gul/orangeig…

Enligt Johan så blir Color Shot nästan lite metallisk i tonen istället för dammig och trist. En av frisörerna på eventet idag sa att hon nästan tycker att färgen är som finast precis innan den försvinner.

Hur sitter den då? Återigen såklart beroende på utgångsläget av din hårkvalité men 1-8 tvättar ska den hålla.

Color Shot från Björn Axén

Du kan själv lätt justera intensiteten av färgen genom att blanda ut den med ditt balsam.

För intensiv färg kör bara produkten helt ensam i nytvättat, handdukstorkat hår. För lite mildare ton blanda ut 1/3 färg med 2/3 balsam, för en liten hint blanda ut färgen ännu mer, jag du fattar. Sen låter du det sitta i 7-15 minuter. Hur bra färgen tar beror på hårkvalité, ju friskare hår desto svårare är det att få färgen att bita. Solskadat eller färgbehandlat, blekt hår suger åt sig som en svamp.

Color Shot från Björn Axén

Det var flera stycken som testade color shot på eventet idag, jag bangade själv eftersom jag är helt nyslingad från igår… Väldigt varierande resultat, några fick sitta med färgen i 2 omgångar för att det skulle ta ordentligt, dem hade väldigt friskt och fint hår och andra tog det på direkt. Gemensamt för alla var att det blev en helt otrolig glans och lyster till håret.

Color Shot från Björn Axén

Jag är väldigt spänd på att mixtra själv här hemma med mina färger, återkommer givetvis med resultat.

Color Shot lanseras v 34 och finns i 7 nyanser 4 för ljusa hår och 3 för mörkare. En tub är på 50 ml kostar 129 kr

Alexandra Aronsson

Alexandra Aronsson

Info