Sorion- en naturlig mirakelkräm

3 years ago

Sorion- en naturlig mirakelkräm

När jag var barn/tonåring hade jag ganska mycket problem med eksem. Konstigt nog mest på sommaren, då brukar eksem bli bättre men inte mina tyvärr. I armveck, ljumskar, knäväck, på brösten och lite varstans kom det och det var allt annat än roligt. Det enda man gjorde på den tiden var att skriva ut krämer med kortison eller mjukgörande krämer typ fenuril som svider så man vill gråta när man tar på det. Så sjukt jobbigt tyckte jag att det var, man har ju issues ändå som tonåring utan att ha stora blaffor som kliar o vattnar sig och ser skitäckligt ut. Så småningom växte mitt bort, men än idag kan jag få lite eksem i speciellt knävecken sommartid…

Tyvärr har min son ärvt detta från mig, vilket gjorde mig helt förtvivlad. Han är 11 idag och det började för 4-5 år sedan, efter en semester i Frankrike där vi badade mycket i pool såg har ut som på bilden, prickig som en leopard. Hudsvamp fick vi veta att det var, duscha honom med fungoral (mjällschampoo) och låt det sitta några minuter innan du sköljer av. Jotack, på en 6åring, hur tror ni det gick?

Han fick exakt samma eksem som jag o precis som i början av 90-talet skrevs det ut kortison och fenuril, intet nytt under solen här inte. Dessutom sa läkaren att vi behövde smörja in honom minst 5 ggr om dagen… Vet inte om han tänkte att vi skulle åka från jobbet 5 ggr om dagen för att smörja in honom på dagis o i skolan för personalen tar inte på sig det ansvaret.

Sorion- en naturlig mirakelkräm

Jag blev helt manisk ang Ebbes eksem, jag vet hur jobbigt jag tyckte det var och ville absolut inte låta honom gå igenom samma sak. Känns inget roligt heller att inte kunna bada på sommaren för att det svider så mycket i hela huden. Eller att klia så mycket att det går hål, blöder, blir infekterat osv.

Tyvärr är ju inte kortison ett bra alternativ. Det tunnar ut huden, du kan inte vara i solen och är absolut inget bra för långvarigt bruk. Det funkar bara för stunden och är ingenting som hjälper på lång sikt.

Så vi har provat med allt möjligt annat, alla krämer du kan tänka dig, vi har även lagt ner tusentals kronor på kinesiska örter som man kokar och dricker morgon och kväll. Smakar apa, men om det hjälper är det såklart värt det. Örterna funkade för en väninnas dotter. Hon hade supermycket eksem över hela kroppen som helt försvann efter 7 månaders örtdrickande.

Hoppet steg och jag kokade örter för glatta livet och tvingade dem i Ebbe som bad på sina bara knän att få slippa för att det var så äckligt. Men jag övertygade honom att fortsätta dricka, om det funkar är det ju värt det.

Naturligtvis funkade det inte på Ebbe. Kvinnan som hjälpte oss var förstod ingenting, hon sa att eksem på barn är generellt lätt att få bort men Ebbes var något alldeles extra ordinärt. Hon konsulterade sina mentorer i England och USA som var lika förvånade och hoppet sjönk igen..

Sorion- en naturlig mirakelkräm

Under tiden vi höll på med örterna var vi tvungna att absolut avstå från kortison, vilket gjorde att Ebbes eksem blommade upp ännu mer. Illröda, snustorra, sprickiga stora fläckar hade han. Nacken var värst och det gjorde ont också på honom, till sist ville han inte ens vara med på gympan i skolan eller på fotbollsträningen (som han älskar) för att der gjorde så ont när han svettades och sedan när han duschade.

Vi var så nära att ge upp och bara gå tillbaka till den där jäkla kortisonen!

Sorion- en naturlig mirakelkräm

Precis då, när jag typ stod med kortisontuben i handen fick jag veta att min moster hade provat en helt magiskt, helt naturlig kräm.
Min moster har i flera år tappat all hud inne i händerna, hon har också provat “allt” gått till specialister och smörjt, smörjt, smörjt samt att hon alltid fick ha tunna vantar på. Hon hade sett en såndär reklam på facebook ni vet och köpt den där krämen. Hennes händer blev helt bra igen, efter allt hon provat som inte har funkat så gjorde en helt naturlig kräm hennes händer helt bra igen!

Det lät ju helt fantastiskt men efter allt vi redan testat, som funkar på de flesta men inte på Ebbe, var vi extremt försiktigt optimistiska. Men man griper efter halmstrån i dessa situationer.

Bilderna ovan är från 26/2

Sorion- en naturlig mirakelkräm

Det här är Ebbes nacke och arm den 20/3 alltså drygt 3 veckor senare!! Nästan helt borta! Jag tror inte ni förstår hur underbart det kändes att ÄNTLIGEN hitta något som funkar, och som dessutom inte innehåller något som kan vara dåligt för kroppen.

Vi såg förbättring redan efter några dagar och sedan blev det bara bättre och bättre för varje dag OCH det har hållt sig så änsålänge.

Sorion- en naturlig mirakelkräm

Eftersom den största prövningen kommer nu med sommar, sol och massa bad har vi inte ens tänkt på att se vad som händer om vi slutar smörja honom, det testet kan vi köra på till hösten men för nu så skulle vi inte ens drömma om det.

Ok, vad är det för mirakelkräm då?

Sorion- en naturlig mirakelkräm

Sorion heter denna underbara lilla blandning av kokosolja, neem, gurkmeja, rubia cordifolia och söt indrajao. Dessa ingredienser har en lång rad positiva effekter på huden, däribland antibakteriella, svampdödande, antiinflammatoriska, antivirala och antioxiderande fördelar.

En ayurvedisk behandlning som använts i Indien för hudåkommer i tusentals år. Heja ayurveda!

Sorion har snabb effekt på röd, kliande, fjällande hud. (Rekommenderas b la för psoriasis.) Den snabba effekten har jag ju sett själv och hoppas nu innerligt på att påståendet att den även har hållbar verkan under lång tid på hudens allmänna hälsa.

Jag kan inte nog höja Sorion till skyarna och rekommenderar er VERKLIGEN att testa om ni har några som helst problem med eksem. Tänk om vi bara hade hittat denna kräm när jag var tonåring, hade aldrig behövt använda en endaste droppe kortison!

Oj, vilket långt inlägg det blev haha! Vill ni ha mer info om sorion hittar ni det iallafall
här

Alexandra Aronsson

Alexandra Aronsson

Info