The Way We Play

Sommartassar på g

2 months ago
Sommartassar på g

Våra fötter får stå ut med mycket, instängda i strumpor och skor, styltandes runt i inte helt bekväma klackar osv osv. Vi har bara två fötter och de ska bära runt oss hela livet så de är värda att skämmas bort och tas om hand ordentligt.

Nu när det dessutom är riktigt härligt sandalväder känns det extra relevant att hålla fötterna i topptrim. Fila bort död hud, smörj in dem med fotkräm, ta bort ev hobbithår på tårna…

En riktigt ordentlig exfoliering brukar jag göra precis innan sommaren också, i år blev det lite försenat p ga flytt och lite annat, men igårkväll ÄNTLIGEN hade jag tid för exfolieringssockor och film. Såg TED, filmen om Ted Gärdestad, rekommenderar skarpt!

Sommartassar på g

Testade för första gången Patchology Poshpeel, paketet innehåller två stycken strumpor och två påsar med aktiveringsvätska.

Poshpeel ska på ett “försiktigt, naturligt sätt” skynda på processen med att få bort död hud från fötterna. Vätskan som hälls i strumporna innehåller glykolsyra, salicylsyra, mjölksyra samt botantiska extrakt.

Sommartassar på g

Inga konstigheter, du häller i en påse aktiveringsvätska i en strumpa, sticker i foten, fäster med tejpbiten och chillar 60-90 min, beroende på hur torra tassar du har.

Sedan tar du av strumpan, sköljer av och torkar ordentligt och väntar på att all död, hård hud börjar fjälla bort. Det ska ske inom 3-7 dagar.

Om du har väldigt hårda hälar och hälsprickor är det bra att sitta i ett varmt fotbad en stund innan du sticker i foten i sockan så att vätskan får lite extra hjälp att tränga in.

Jag tycker ju att det är väldigt roligt när fötterna börjar fjälla och längtar tills det börjar hända grejer. Meningen är ju att du inte ska pilla bort huden själv utan att du ska låta det trilla av sig själv. Men det är lika omöjligt som att äta en sockerbulle utan att slicka sig om läpparna.

Återkommer med hur bra Poshpeel funkar!

kram på er alla fina!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.