Olaplexbehandling

3 years ago

Olaplexbehandling

I början av veckan var jag på salong Pipersgatan 30 och fick testa en Olaplexbehandling som fantastiska Karin Saleh gjorde på mig.

Vad är en då olaplexbehandling kan man ju undra och varför behövs en sån?

Enkelt förklarat:
Håret består av olika tvärbindningar, väte, salt, svavel och peptidbindningar. Dessa bindningar bryts ständigt, väte och salt av vatten och svavelbindingarna av olika behandlingar vi gör med håret, färgar, slingar, permanentar men även när du borsta det, sätter upp en tofs osv så i princip av allt vi gör med håret.

Svavelbindningarna behövs brytas för att kunna t ex färga håret så det är inte dåligt i sig. Problemet uppstår när bindningarna ska hitta tillbaka till varandra. Efter färgning sker detta efter ungefär 48h och det är inte alla bindningar som hittar tillbaka till varandra utan lämnas lite öppna. Som en bro som inte helt är stängd. Det gör att proteinet, keratinet (byggstenarna) i håret, flyger ut och håret blir skadat.

Här kommer Olaplexet in o räddar dagen! Olaplex är en molekyl, fri från silikon och oljor, som helt ensam lagar svavelbindningarna i håret. Det går in och lagar bindningarna, samt lappar ihop och stärker dem. Den tillsätter ingenting, blir inte kvar i håret som en leave-in produkt utan går in, lappar ihop, sköljs bort (produkten alltså, inte den lagade bindningen…)

Olaplexbehandling

Olaplexbehandlingen görs bara på salong, med Olaplex no 1 och Olaplex no 2.

Det finns även produkter för hemmabruk, No 3 som är en djupverkande intensivbehandling, var den första som kom.
Nu har No 3 även fått sällskap av no 4 shampoo och no 5 balsam.

De är menade att använda i nummerordning men funkar såklart för sig också. Men ultimat är att sätta i no 3 i fuktigt, rent hår. Låta det sitta i 10-30 minuter, du kan t om sova med det om du vill, så länge håret är fuktigt verkar No 3. Sen tvättar du ur produkten med no 4 och avslutar med no 5.

No 4 och No 5 kan du använda dagligen, no 3 beror lite på hur skadat ditt hår är men 1-2 ggr i veckan.

Olaplexbehandling

Den behandlingen jag fick gjord görs som sagt bara på salonger, med Olaplex no 1 och no 2. Skillnaden är att dessa preparat är mycket mer koncentrerade.

Karin satte i no 1 på mig som först fick sitta i 5 minuter, sedan sattes no 2 till och jag fick sitta i ytterligare 20 minuter med det innan det sköljdes av.

Håret blir märkbart mjukare, får mer lyster och “studs” på en gång. Instabilden här är morgonen efter min behandling, jag har bara borstat igenom håret har inget spray eller någon annan produkt i.

Det höll sig lika fint i 2 dagar innan jag kände att det behövdes en ny tvätt. Då hade jag också rest till Lofoten och varit där i fuktigt väder i en dag ska tilläggas.

Vem rekommenderar jag Olaplex produkterna till? Enligt Olaplex själva är det för alla typer av hår. Vad jag märkt när jag kollat runt så gillar dem med lite tjockare hår produkterna lite mer än dem med tunt flygigt hår. Men för alla som färgar håret eller håller på med mycket behandlingar absolut!

Alexandra Aronsson

Alexandra Aronsson

Info