Dermapen 4

6 years ago

Dermapen 4

Stort fan av dermapenbehandlingen som finns på marknaden redan, så ni kan ju förstå att jag blev helt till mig i trasorna när jag fick lära mig om Dermapen idag. En ÄNNU bättre, snabbare och effektivare dermapenbehandlare än dess föregångare! Jag bara måste prova!

Ok, jag backar bandet lite, inte helt självklart att alla vet vad Dermapen är kanske… Dermapen är en behandlingsmetod där en massa, massa nålar gör kontrollerade microskador i huden för att den ska sätta igång och läka sig själv. I samband med behandligen appliceras olika serum o cocktails med nyttigheter och göttigheter efter behov som slussas in där de gör riktig nytta.

Inte att förväxla med microneedling med den där rullen ni vet som även finns för hemmabruk. Skillnaden är stor, microneedling för hemmabruk är galenskap för det första om du fråga mig. Dels är det bara en längd på nålarna, så du kommer lika djupt över hela ansiktet. Inte speciellt bra eftersom huden är olika känslig och tjock på olika ställen i ansiktet.

Det är också extremt stor risk att du har för mycket tryck på rullen och att du rullar i helt fel vinkel vilket gör att du river sönder huden. Dessutom kan du aldrig komma lika djupt med micromeedlingsrullen, inte ens på salong som du gör med en dermapen. Så även om du gör på salong och får fina resultat så är de resultaten mycket ytligare, dermapen går mer ner på djupet och gör mer nytta. Men OM du ska göra den typen av microneedling så snälla gör det inte hemma själv!

Så vem är dermapen för då? Dr Andrew Christie som jobbat med dermapen i 18 år och höll föredrag idag gav oss en massa användningsområde förutom de vanligaste: anti-aging, pigmentförändringar och acneärr (de tre vanligaste behandlingstyperna i Sverige).

Tydligen kan man använda dermapen mot snarkningar, av tandläkare mot muntorrhet, av fotdoktorer mot vårtor, i hårbotten mot håravfall och på den lite intimare fronten i fiffi-området, runt snoppen vid snoppförstoring och nu senast hade Dr Andrew föreläst om dermapen i som analblekningsbehandling. Good too know (!?)
Själv nöjer jag mig med områden som inte täcks av mina underkläder tror jag, i nuläget iallafall, man ska ju aldrig säga aldrig har jag lärt mig.

Dermapen funkar superbra mot rosacea, akne både aktiv och ärr, ärr från kejsarsnitt, brännskador etc etc. Vi fick se en massa fina före och efterbilder, jag ska försöka få tag i de så jag kan visa er.

Behandlingen gör inte ont, kan kännas lite obehagligt och efteråt hettar det i ansiktet ett tag (högst 1-2 dagar) som när du bränt dig i solen och du kan ha en lite rödaktig ton. Sedan kan du fjälla av gammal skrafsig hud i några dagar, (vilket inte har hänt mig någon av de 3 ggr jag gjort det) men sen är du som ny igen.

Nålarna på den lilla anordningen ställs in på olika djup efter behov, en känslig hy ska man ju inte gå lika hårt åt som ett ärrigt ansikte t ex, och även på ett enda ansikte har du många olika djup på nålen när du behandlar. Man kan kanske gå på lite hårdare i pannan, men du vill ju inte ha samma djup på nålen i pannan o på läppar och ögonlock..

Dermapen 4

Dr Andrew demonstrerade en behandlig med nya dermapen 4 på Elin. Första gången den användes i Sverige t om, bara det! Behandlingen tog bar 4 minuter! Ja, ni läste rätt 4 minuter! Nålarna gör tusentals microskador i sekunden, 1920 stycken för att vara exakt. Exakt 90 grader upp och ner för att inte riva upp huden.

Dermapen 4

Här är han inne på ögonlocken och härjar. Och ni ser att Elin är rejält röd på hakan och kinderna, det händer grejer på fyra minuter alltså!

Jag har som sagt gjort 3 st behandligar med dermapen och tycker väldigt mycket om det. Jag upplever att hela strukturen på huden är finare, jämnare i tonen, mer “studs” i den liksom. Jag gjorde mina behandlingar hos Elita på Skin Agency, ni kan läsa mer om hennes behandlingar och priser här
Här kan du läsa om mina behandlingar och se hur jag såg ut efteråt

P.S ursäkta kvalitén på bilderna, de är skärmdumpar från filmer jag gjorde. Filmerna kan ni se på mitt instagram @alexandra_aronsson

Alexandra Aronsson

Alexandra Aronsson

Info