Torr som fnöske?

4 years ago

Torr som fnöske?

Vid denna tiden på året känns det som att huden inte kan bli torrare. Det känns typ som att hela huden håller på att trilla av. Här kommer några riktiga hjältar som kan hjälpa dig i kampen mot vintertorrheten!

Torr som fnöske?

Cremorlab Hydro plus snow falls melting cream- ljuvligt mjuk konsistens som verkligen smälter på huden när du massserar in den. Den är så rik att jag använde den som nattkräm förut och vaknade varje morgon med babylen hy som kändes ordentligt återfuktad.
Nu när det är så kallt ute använder jag den som dagkräm och då kommer den verkligen till sin rätt. En riktig favorit för hy torr som fnöske som jag har rekommenderat till många som känner att ansiktet är så torrt att det smular sönder.

Väldigt dryg produkt, en liten liten klick räcker långt!
60 ml kostar runt 450kr.

Torr som fnöske?

Grevinnans rum Body Balm- en ekologisk, handgjord kropps balm från Gränna. Sheasmör som smälts på låg temperatur med en göttig närande blandning av mandelolja, avocadoolja, jojobaolja, glycerin samt E-vitamin.

Denna magiska balm doftar förföriskt av citrus, champagne, jasmin och ananas. En fröjd att applicera, huden blir smidig, mjuk och får fin lyster.

Eftersom det är en balm tar det en stund innan den absorberas, den är dock så snäll att även du med känslig hy kan använda den.

200 ml kostar 349 kr

Torr som fnöske?

Madara oil-to-milk scrub- Även när huden är torr som fnöske behövs den exfolieras. Denna snällisen är en rik oljebaserad formula som blir till en mjölk när du masserar in den.

Utan att rubba hudens naturliga fuktbalans blir den skonsamt rengjord, förnyad och mjukare. De små skrubbkulorna är skonsamma pärlor av vax.

Appliceras på torr hy, massera in, addera lite vatten för att få oljan att transformeras till mjölk, skölj av. Kan användas 2-3 ggr i veckan.

60ml kostar runt 276kr

Torr som fnöske?

Eucerin Aquaphor Soothing Skin Balm- Aquaphor är absolut inte en ny produkt, den har funnits i evigheter.

Jag upptäckte den dock inte förrän för drygt 2 år sedan när mina läppar fick frispel och var så torra att de sprack. Ingenting hjälpte! Då fick jag ett tips om aquaphor och 3 dagar senare var mina läppar helt som vanligt igen. Sedan dess har jag alltid en i väskan, både min privata och i mitt arbetskit.

Mild nog att användas på spädbarn vid blöjutslag. Jag använder den själv på mina barn, på deras läppar och torra fläckar som de får på vintern.

En riktig stjärna som dessutom inte kostar många kronor:
40 gr kostar runt 89kr

Torr som fnöske?

L´Occitane Dry skin Hand Cream- En riktig sköning för tassarna som innehåller 20% sheasmör. Rik, krämig handkräm som doftar fantastisk.

Finns i 2 storlekar en liten en perfekt för handväskan eller resan på 30 ml för 79kr och en stor på 150 ml som kostar runt 225 kr.

Torr som fnöske?

Verso Deep Hydration Mask- en mjukgörande och intensivt återfuktande gelmask som innehåller hyaluronsyra, grapefruktextrakt, ceramide -3 samt patentet Artificial Moisturizing Factor (AMF) som är en superåterfuktare som återfuktar huden i upp till 120 h.

Jag älskar den här masken, huden känns verkligen helt fantastiskt återfuktad efter användning. Dock svider det lite extra i plånboken vid inköp.
En förpackning innehåller 4 st arkmasker och kostar runt 799kr

Alexandra Aronsson

Alexandra Aronsson

Info