Polygel hos frida selkirk

4 years ago

Ända sedan Jessica Blockström, skönhetsredaktör på Femina, berättade om det nya fantastiska polygel tidigt i höstas har jag velat prova och nu fick jag äntligen tummen loss och gick till Frida Selkirk för att testa.

Jag gjorde ju Nextgen när jag var i Dallas, det kan du läsa om här och det satt kvar hur bra som helst i fyra hela veckor.

Polygel hos Frida Selkirk

Det blev såklart en inte så speciellt vacker utväxt men den piffade jag till lite vackert såhär..

Mitt slutgiltliga betyg på nextgen blir:

Extremt bra hållbarhet och glans, tyvärr blir materialet väldigt tjockt och stumt, hårt så jag tycker att jag känner att jag har något på naglarna hela tiden. Eftersom det är så hårt finns det en nackdel till, jag slog i min tumme i dörrkarmen ordentligt vilket gjorde att manikyren sprack rakt över. Jag försökte laga sprickan med genomskinligt naglellack och det funkade ett tag men till slut fastnade jag i något och halva materialet slets av och lite av min nagelbädd med det…

Lagom svårt att ta bort, jag fick ta en nagel i taget med en bomullstuss dränkt i aceton och folieomslag och låta det lösas upp på så sätt. Tidskrävande men det funkade. Dock var ju inte nageln starkare undertill, något som påstods men som jag inte trodde på för en sekund.

Så bra pris, det gick snabbt att få gjort, höll superbra, otrolig glans, men för tjockt, stumt och hårt! 7 av 10 får Nextgen av mig

Ledsen för dålig bildkvalité men ni ser utväxten va!?

Polygel hos Frida Selkirk

Dags att testa nästa material! Polygel! Vad är det då? Vem bättre att fråga än en av Sveriges grymmaste nagelgurus Frida Selkirk?

Hon sätter en liten rosa pasta klutt på nageln och börjar skickligt bre ut den över nageln med en pensel doppad i ett medel som gör produkten glidig. Hon berättar att Polygel är lika starkt som akryl men flexibelt och mjukt som gele. Bra att jobba med för det stannar där det blir placerat och du kan forma det hur du vill.

Det rinner alltså inte, är doftfritt och fildammet är inte luftburet vilket gör det mycket trevligare för nagelterapeuten.

Du kan göra en förstärkning av din naturliga nagel eller förlänga.

30 sekunder i LED-lampa. Puts o filning på ytan och sist en genomskinligt lack. Det går givetvis att måla med färg ovanpå men jag valde naturligt så jag kan välja lack själv.

Eftersom mina naglar var lite sköra efter Nextgen behandlingen bokade jag en ny tid om 14 dagar för påfyllning, annars behöver du gå ungefär var 3e vecka för att hålla det riktigt snyggt och fräscht.

Den största fördelen tycker jag är att det inte syns (eller känns) att det är produkt på naglarna, de ser bara fräscha och glansiga ut. Efter 4 dagar är jag fortfarande supernöjd, får se hur jag känner när det är dags för påfyllning, återkommer om det!

Ni kan läsa mer om polygel och de andra behandlingarna hos Frida här

Alexandra Aronsson

Alexandra Aronsson

Info