Nextgen manicure

4 years ago

Sedan mina naglar blev totalförstörda av shellac för snart 5 år sedan har jag inte gjort någon nagelbehandling på salong. Nu vet jag att det handlade om en kombination av stället jag gick till, Fivefive Nails i Mood gallerian och kompetensen hos nagelterapeuterna där och det faktum att shellac inte var en bra behandling för just mina naglar då det slutade med att de var tunna som papper, så tunna att det gjorde ont. Det finns självklart salonger som vet vad de gör.

Men iallafall, jag har läst och hört om NextGen manikyr och blev nyfiken på det. Min svägerska hade börjat göra det här i Dallas så jag passade på att testa här för en veka sedan.

NextGen manicure

Vad är NextGen?

Lättast förklarat: en miljövänlig pulvermanikyr! Fördelarna ska vara att det ska sitta ännu längre än shellac och gelish, resultatet ska bli tunt och naturligt.

Det ska t om vara hälsosamt för nageln som ska bli tjockare och glansigare av behandlingen. (Jag är extremt skeptisk till just detta uttalande, men vi få se vad som händer med mina…)

NextGen manicure

Hur går det till?

Nageln buffas lätt för att få bort fett och glans, sedan målas ett prepplack på, följt av ett prepp-pulver. Sedan underlack och 3-5 dopp per nagel i den önskade färgen.
Kanterna filas till, sedan ett superglansigt överlack. Hela rasket behöver bara 2 minuter att torka.

Eftersom ingen UV-lampa behövs går det hela väldigt snabbt, det behöver inte heller torka mellan lagerna så det händer hela tiden något. 30-35 minuter tar det allt som allt.

NextGen manicure

Borttagningen då?

Som med alla sådana här behandlingar är borttagningen det jobbigaste. Du bör absolut göra det på salong för dina naglars bästa. Det ska gå med nagellacksremover, men då behöver du sitta med varje nagel doppad i remover typ 10 minuter för att det ska lösas upp ordentligt och det är det inte många som orkar. Utan då blrjar man bryta upp färgen istället vilket resulterar i att halva nagelbädden följer med o nageln pajjas.

NextGen manicure

Vad tycker jag då?

Bilderna är tagna 6 dagar efter jag gjorde NextGen och ag är väldigt nöjd med färg, hållbarhet och glansen, den är helt otroligt bra. Däremot tycker jag inte att resultatet blev så tunt och naturligt. Vet inte om det är för att jag valde glitter och att det blir tjockare då för mina naglar är ganska tjocka.

Men partypimpade har de varit över jul och förhoppningsvis räcker det en bit in på nya året också.

Alexandra Aronsson

Alexandra Aronsson

Info