Mitt livs första (skönhets)konferens, i rom!!

4 years ago

Mitt livs första (skönhets)konferens, I Rom!!

Jag är på konferens, i Rom! Tjohoooo!

Eftersom jag jobbat som frilans hela mitt vuxna liv har jag aldrig haft lyxen att få åka på konferens, men nu jäklar blev det av med buller o bång.

Skönhetskonferens dessutom, kan det bli bättre?

Värd är Daisy Beauty Magazine med Kicki Norman och Sam Bergenstråhle i spetsen.

Vid presentationen imorse berättade b la Kicki om branschens 7 hetaste trender just nu.

1. Nya typer av produkter

Essenser- alltså första stegen efter rengöring i din hudvårdsrutin, innan serum för att ge en extra fuktboost och för att förberedea huden för kommande produkter

Arkmasker- ett av mina personliga beroenden, det alltså en ansiktsformad “lapp” som är indränkt i produkt som du lägger över ansiktet i 15-20ish minuter och sedan kastar bort. Det finns för alla tänkbara typer av ändamål, lyster, fukt, djuprengörande, uppstramande osv, osv.

Cleansing Balms- fast rengöring som blir flytande av kroppsvärmen när man använder den

2. Inkludering– Alla ska med!

Melanin Boxes- ny prenumerationstjänst med produkter som ska inkludera alla hudtyper och färger

40 shades of Fenty- många märken anpassar (äntligen!!) sina foundations till mörkare hydtyper

Custom Drops- foundation droppar för att justera din foundation så att du får exakt rätt ton, finns för att göra ljusare, mörkare men också för att göra gulare och rödare t ex. Mycket smart produkt!

3. Personligt– Personifiera dina produkter eller presenter, genom att sätta namngravyr på, eller sätta på klistermärken med ett litet budskap. Flera märken har gjort detta med parfymer och läppstift bla, utmärkt sätt att få personen ifråga att känna sig lite extra speciell.

4. Regnsbågsliner- Eyeliner i färg, gärna många olika färger samtidigt!

5. Mikrolugg Superkort lugg, hur fint som helst men en ganska svårburen trend enligt mig. Men om du passar i det, kör hårt!

6. Rouge Noir– Mörkt röda läppar, med “sönderhånglad” kant. Denna trenden har jag tjatat om flera gånger redan. Älskar, älskar, älskar!

7. Boy Brows– Mycket bryn, lurviga, uppborstade. Släng pincetten!

8. Favoriter Här klamde Kicki in 3 i en: Twiggyfansar, fräknar, färgad mascara. Mer av sånt jag älskar och har skrivit om förut, massa fransar gärna klumpiga, fräknar har du inga måla dit och har du fräknar addera mer! Färgad mascara är superhärligt, om det känns lite för djärvt ha bara upptill, eller bara nertill. Vill du att färgen ska poppa ordentligt- ha vit primermascara under.

Alexandra Aronsson

Alexandra Aronsson

Info