L.y.x cosmetics

3 years ago

L.Y.X Cosmetics

Tina Christander största passion är naglar och det märks otroligt mycket när hon håller presentationen av sitt märke L.Y.X cosmetisc, underbart!

Hon skäller på oss lite för att vi inte förstår hur viktigt det är med nagleolja. HUR svårt ska det va? Använd nagleolja så får ni starka och friska naglar! Ok, då ska skärpa mig!

På bilden @hildeclosets nymanikyrerade naglar, där L.Y.X lack Lackryl har använts. Mani gjord av Christa Helenius (@kingchrista på instagram)

L.Y.X Cosmetics

Presentationens stjärna Lacqua

Lacqua är något så underbart som nagellack gjort på endast mineraler och vatten, ingenting annat! Totalt doftfritt, totalt giftfritt. Det sitter upp till 2 veckor (beroende på nagelskick) och du tar bort det utan remover, bara att dra av!

Hur är det möjligt? Lacket torkar när vattnet avdunstar och då fäster det på nageln likt en sugpropp. Sen sitter det så tills du tar bort det och det gör du genom att pilla upp en liten flik och släppa in luft under nageln, då släpper hela lacket i ett stycke.

Undertill hittar du en återfuktad och välmående nagel.

L.Y.X Cosmetics

För att få detta resultat är det dock väldigt, väldigt noga att du applicerar lacket rätt och det gör du på följande sätt.

1.Putsa nageln med det fina putsblocket från L.Y.X, fettet från nageln måste bort för att lacket ska fästa. Putsblocket är så fint att du inte skadar nageln.

2.Borsta bort dammet som blir på naglarna ordentligt med en nagelborste.

3.Lacuqa underlack, låt torka, sen din utvalda färg, låt torka, ett lager till, låt torka o avsluta med överlack. Viktigt med tunna lager, om inte lagren hinner torka ordentligt annars blir lacket mjöligt och släpper.

Lacuqa finns exklusivt på Åhléns och du hittar det även på Lyko.se.

39 härliga färger finns det att välja på!

På bilden ser du mina små fjuttnaglar med fint lila glitterlacuqa lack som suttit sen i fredags (alltså 3 dagar)

Handen under är mammas (hur lika händer btw??) med nylackade Laquanaglar, mitt första försök!

Alexandra Aronsson

Alexandra Aronsson

Info