Ardell

4 years ago

Ardell

Första märket ut här på konfan i Rom var lösögonfransmärket Ardell. Ardell har funnits sedan 1971 och grundades av Arnold Miller (som även grundade hårvårdsmärket Matrix) och hans fru syDell

Ardell

Vi fick b la lära oss att Ardell är det bäst säljande lösögonfransmärket i världen och även så i Sverige. 25 miljoner ögonfransar produceras årligen, alla fransar görs för hand, oftast med naturligt hår men det finns även fransar med syntetiskt hår.

Ardell har över 100 varianter av fransar och varje frans har sin egen fabrik! Fabrikerna ligger i Indonesien och Kina, där arbetana garnateras anställning i minst 1 1/2 år.

Storsäljarna är Wispies-fransarna.

Nyheter

Faux minkfransar– premium sortiment, alltså extra fancy. Tunna fina fransar, nästan osynligt fransband och fransarna är av syntetiskt hår.

Flawlessfransarna– för dig som vill ha MASSA volym. Fransarna är gjorda av äkta remyhår de är fylliga och mörka. Håret kommerfrån Kina och Indonesien. Med anledning av uppdrag gransknings dokumentär nyligen om löshår och hur vidrig den industrin är frågade vi såklart om de visst något om hur det går till från ursprungskällan till själva produkten. Vi fick till svar att det var Fair trade märkt, men eftersom det ju tydligen inte ska kunna finnas på löshår så skulle det undersökas närmare och återkommas om.

The magnetic collection– Fransar som fästs med magneter. Det sitter 6-8 st magneterlängst fransraderna och du sätter på de genom att först lägga på den övre raden och sedan “knäpps” den undre på . Jag är så otroligt nyfiken på hur det där går till och hur det ska hålla så jag längtar ihjäl mig tills de kommer i början av året.

Ardell

Ardell lanserar makeup

En hel serie kommer på en gång med mascaror, läppstift, eyeliners, ögonskuggsprimer, ögonskuggsstift, ögonskuggspaletter, ögonbrynsprodukter samt några olika make-up kit. Spännande att se hur de produkterna funkar!

Alexandra Aronsson

Alexandra Aronsson

Info