Tata harper frukost på nk

4 years ago

Imorse fick jag bekanta mig lite mer med Next generation Beauty 100% Non Toxic märket Tata Harper. Jessica Harper-Palmiero som är brand manager i Europa höll i presentationen och berättade b la att märket vann flest utmärkelser av alla märken i Nordamerika 2016.

Tata Harper frukost på Nk

Tata Harper kommer från Colombia och lanserade sitt luxury natural beauty märke för 7 år sedan. När hennes styvfar fick cancer i början av 2000-talet blev han rådd av sina läkare att äta ekologiskt samt att bara använda ekologiska produkter.

Detta fick Tata att tänka till och ändra sin egen livsstil och ho tyckte inte att det fanns någona naturlig, ekologisk hudvård som höll måttet och på den vägen är det.

Tata Harper frukost på Nk

Idag bor hon på en farm i Vermont, en “skin care farm” där all produktion och hantering av produkterna sker i lador. Inga produkter går ut till försäljning utan att hon har kollat dom, tydligen så skickas det prover till henne om hon är på resande fot så att hon ändå kan hålla koll.

Det är ett “no compromise company”.

Tata Harper frukost på Nk

Ingredienserna kommer från 48 olika länder runtom i världen och varje produkt innehåller mellan 9-43 ingredienser.

Less is more är inget för Tata Harper, där är tänket mer att ju mer göttigheter man stoppar i produkten desto bättre.

En läkande och antiinflammatorisk läkande cocktail som innehåller arnica, gurkört, alfalfa, ringblomma samt älggräs, finns i ALLA produkter, som en bas typ.

Produkterna går även att använda för dig som har känslig hy intygar Jessica. Hon har själv hyperkänslig hy och är bla med och testar ut produkterna av just den anledningen. Alla funkar inte, men många, undvik de som är väldigt aktiva t ex.

 

Tata Harper frukost på Nk

Det var mycket klämmande och kännande på de olika produkterna och många kändes helt fantastiska, på handen iallafall.

I goodiebagen låg till min glädje en Illuminating Moisturizer- en fuktishetskräm med diamantdamm i (för maximalt lyxig lyster) som påstås göra dig redo för en instagram selfie-#nofilter- style. Var ju tvungen att prova och Esther ville vara med, hon behöver dock inget för att vara redo för instagram utan filter.

Slutsats: Jag är superspänd på dessa produkter och har skyhöga förväntningar på dem. Hela historien bakom är så fin och jag älskar ju såklart konceptet med en “skin care farm”. Ekologiska och naturliga produkter är såklart att föredra ut miljösynpunkt men det är absolut inte alltid det funkar lika bra på min hud. Många produkter har jag t om fått eksem och andra hudutslag av. Så jag ser fram emot att prova Tata Harpers natural luxury produkter, prismässigt svider det till i plånboken (en 8-hundring för rengöring och it goes up from there) men om de funkar är det så värt, både för mig o miljön.

Du hittar Tata Harpers produkter på Nk Stockholm och Nk Göteborg, exklusivt de närmaste 2 åren.

Alexandra Aronsson

Alexandra Aronsson

Info