The Way We Play

Top 3 mallis hits so far.

1 year ago

Är inte ensam svensk på Mallis just nu vill jag lova. Är du också här eller på väg kanske du hinner besöka nån av dessa platser som vi tyckt varit toppen!

 

Lunch på Hotel Bendinat

Vi hade turen att få hänga ett par dagar i huset Edins syrra hyrt, i Bendinat, nära Illetas utanför Palma. Nån minuts promenad därifrån ligger detta klassiska och ståtliga hotell med fantastisk tapas meny (grillade kronärtskockor och friterad getost anyone?) som vi körde två dagar i rad.

En morgon, som var alldeles för tidig, bestämde sig Max för att freaka ur. Så jag satte honom i vagnen och rullade ner till hotellet för att unna mig en frulle där. (Läs inte väcka hela huset). Hör o häpna att mammas lilla älskling då somnade i vagnen så jag fick sitta SJÄLV med havsutsikt och tidningar jag ALDRIG trodde jag skulle hinna läsa samt godaste kaffen och med nån random pod i lurarna? (Multitasking delux). Kommer aldrig glömma denna halvtimme av total harmoni. Gracias.

Boka omedelbart bord och avsluta med ett bad ifrån klipporna nedanför om ni inte har med er barn som är modigare än stuntmän, som vi har. Då är klippor förenat med livsfara.

 

 

 

 

TOP 3 MALLIS HITS SO FAR.
TOP 3 MALLIS HITS SO FAR.

2. Bageriet La gloria i Palma

Askarna till dom mallorkinska jättebullarna ‘ensaimadas’ är ikatmönstrade och kaklet är fenomenalt och spanska tanter med dramatenvagnar är här när det öppnar och lämnar inga croissanter till oss. Men vi går hit ändå.  Adress Carrer Forn de la Gloria 7, (ps ganska gammalt eftersom gatan är uppkallad efter bageriet. Vore kul om det snart finns en Fabrique gata i stockholm, just sayin).

TOP 3 MALLIS HITS SO FAR.

3. Byn Sa Pobla.

But why undrar ni? En by mitt i landet som inte är så värst vacker och är varm som en kokande gryta så här i juli? Jo för här är det inga andra svennar än vi på frukoststället. Här är det tapasfest varje onsdag på Plaza Mayor och tapas kostar 1€ styck och alla blir som galna och sitter ute hela natten i plaststolar och viftar med solfjädrar och har med sig barn, hundar och sina gamla föräldrar. Jo för här kan man hyra små hemliga stenhus med pool på innergården och köpa delikatesser på supermerkadon mittemot. Jo för att här finns övergivna hus med förtrollade trädgårdar som man kan låtsas att man ska flytta in i. Och för att stranden är en kvart bort. Check it out!

 

TOP 3 MALLIS HITS SO FAR.

Vi valde baren Casa Miss för tapasfesten. Ett ypperligt val om jag får säga det själv.

TOP 3 MALLIS HITS SO FAR.
TOP 3 MALLIS HITS SO FAR.
TOP 3 MALLIS HITS SO FAR.

Övergivet palatsaktigt hus med spöklig trädgård jag gärna vill smyga in i.

TOP 3 MALLIS HITS SO FAR.

Så här nöjd blir man om man får croissant till frukost.

TOP 3 MALLIS HITS SO FAR.

Vår hemliga trädgård.

TOP 3 MALLIS HITS SO FAR.

Gulliga hus och gränder.

TOP 3 MALLIS HITS SO FAR.
TOP 3 MALLIS HITS SO FAR.

Min syster och familj kom över och grillade och poolhängde igår. Kan tänka mig att ha sånna dagar varje dag. För evigt. Amen.

One Reply to “TOP 3 MALLIS HITS SO FAR.”

  1. bella says:

    inspirerande! blir supen på att upptäcka mallis.. (sist av alla!)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.