Top 3 mallis hits so far.

7 years ago

Är inte ensam svensk på Mallis just nu vill jag lova. Är du också här eller på väg kanske du hinner besöka nån av dessa platser som vi tyckt varit toppen!

 

Lunch på Hotel Bendinat

Vi hade turen att få hänga ett par dagar i huset Edins syrra hyrt, i Bendinat, nära Illetas utanför Palma. Nån minuts promenad därifrån ligger detta klassiska och ståtliga hotell med fantastisk tapas meny (grillade kronärtskockor och friterad getost anyone?) som vi körde två dagar i rad.

En morgon, som var alldeles för tidig, bestämde sig Max för att freaka ur. Så jag satte honom i vagnen och rullade ner till hotellet för att unna mig en frulle där. (Läs inte väcka hela huset). Hör o häpna att mammas lilla älskling då somnade i vagnen så jag fick sitta SJÄLV med havsutsikt och tidningar jag ALDRIG trodde jag skulle hinna läsa samt godaste kaffen och med nån random pod i lurarna? (Multitasking delux). Kommer aldrig glömma denna halvtimme av total harmoni. Gracias.

Boka omedelbart bord och avsluta med ett bad ifrån klipporna nedanför om ni inte har med er barn som är modigare än stuntmän, som vi har. Då är klippor förenat med livsfara.

 

 

 

 

TOP 3 MALLIS HITS SO FAR.
TOP 3 MALLIS HITS SO FAR.

2. Bageriet La gloria i Palma

Askarna till dom mallorkinska jättebullarna ‘ensaimadas’ är ikatmönstrade och kaklet är fenomenalt och spanska tanter med dramatenvagnar är här när det öppnar och lämnar inga croissanter till oss. Men vi går hit ändå.  Adress Carrer Forn de la Gloria 7, (ps ganska gammalt eftersom gatan är uppkallad efter bageriet. Vore kul om det snart finns en Fabrique gata i stockholm, just sayin).

TOP 3 MALLIS HITS SO FAR.

3. Byn Sa Pobla.

But why undrar ni? En by mitt i landet som inte är så värst vacker och är varm som en kokande gryta så här i juli? Jo för här är det inga andra svennar än vi på frukoststället. Här är det tapasfest varje onsdag på Plaza Mayor och tapas kostar 1€ styck och alla blir som galna och sitter ute hela natten i plaststolar och viftar med solfjädrar och har med sig barn, hundar och sina gamla föräldrar. Jo för här kan man hyra små hemliga stenhus med pool på innergården och köpa delikatesser på supermerkadon mittemot. Jo för att här finns övergivna hus med förtrollade trädgårdar som man kan låtsas att man ska flytta in i. Och för att stranden är en kvart bort. Check it out!

 

TOP 3 MALLIS HITS SO FAR.

Vi valde baren Casa Miss för tapasfesten. Ett ypperligt val om jag får säga det själv.

TOP 3 MALLIS HITS SO FAR.
TOP 3 MALLIS HITS SO FAR.
TOP 3 MALLIS HITS SO FAR.

Övergivet palatsaktigt hus med spöklig trädgård jag gärna vill smyga in i.

TOP 3 MALLIS HITS SO FAR.

Så här nöjd blir man om man får croissant till frukost.

TOP 3 MALLIS HITS SO FAR.

Vår hemliga trädgård.

TOP 3 MALLIS HITS SO FAR.

Gulliga hus och gränder.

TOP 3 MALLIS HITS SO FAR.
TOP 3 MALLIS HITS SO FAR.

Min syster och familj kom över och grillade och poolhängde igår. Kan tänka mig att ha sånna dagar varje dag. För evigt. Amen.

bella · 7 years ago
inspirerande! blir supen på att upptäcka mallis.. (sist av alla!)

Days like this

Days like this

“Vad är nu detta tänker ni? Varför är dom två helt plötsligt? Jo men det är nämligen så pass kul nu, att jag (Frida) flyttar in och delar bloggen med min syster Lina!
Kanske världens bästa idé tex?! Mallis och Stockholm, loppisar, recept, rutiga kuddar, cowboyhattar sa jag snacks?”

Lina, inredare och set designer och delägare till www.dustydeco.com med min man Edin som jag har Lola 7 år och Max 4 år ihop med. Bor på Mallorca och älskar att loppisfynda, vara vid havet, läsa, skriva och mest av allt att lägga oliver i vackra skålar, chark på vackra skärbrädor och hälla iskall cava i tunna glas och bjuda vänner på kalas hemma i trädgården.

mail: [email protected] instgram: linakjellvertzinterior

Frida, Säljer Second hand på insta, dukar bord! Är set designer och PR-person, får man plocka alla russin ur kakan så gör man väl det? Bor med mina pojkar Harry, 7 och Henry 2 och min snubbe Magnus invid tessinparken på gärdet, i Stockholm

mail: [email protected]

instagram: fridasfinds