The Way We Play
Chocolate cake w/ Salty caramel

Chocolate cake w/ Salty caramel


“En saftig och lyxig chokladkaka som passar perfekt när mörkret smyger sig på!”

x Sofia Wood. Instagram: @sofia_wood

KAKA:

200 g smör

125 ml mjölk

4 dl vetemjöl

1 1/2 tsk bakpulver

1,6 dl kakao

3,5 dl socker

1/2 tsk salt

2 ägg

100 ml gräddfil

KOLASÅS

1,6 dl vispgrädde

2,3 dl socker

100 g kallt smör

1 tsk salt

Värm ugnen till 175°C. Smörj och strö en springform med kakao.

Smält smör och rör ner mjölken. Blanda alla torra ingredienser i en stor skål och rör sedan ner smörmjölken, äggen och gräddfilen. Baka kakan i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Testa med en brödsticka när kakan är klar, den ska fortfarande var alide krämig i mitten.  Ta ut och låt svalna.

Värm grädden i en liten kastrull tills den är rykande varm och ställ åt sidan.

Strö ut sockret jämnt i en liten stekpanna och smält långsamt på mellanhög värme. Snurra stekpannan lite när sockret börjar bubbla och rör sedan försiktigt med en sked. Skär smöret i små kuber och montera ner en och en. Häll sedan ner grädden i en tunn stråle pö om pö, var försiktig eftersom det bubblar upp snabbt. Avsluta med att röra ner saltet och låt sedan svalna.

Ringla kolasås over kakan och servera!