The Way We Play
The perfect omelette w/ Brie de Meaux

The perfect omelette w/ Brie de Meaux


“Brie de Meaux har ett sting som passar utmärkt till denna enkla lunch eller middagsrätt, det är min absoluta favorit ost till omeletter. Men perfekt omelett är en konst! Jag tycker trickset är att använda superfärska ekologiska gårdsägg, att inte vispa utan bara röra med en gaffel så de knappt går ihop, ta av värmen i tid och att ha en bra liten panna  – en deBuyer kolstålspanna är oslagbar.”

x

Sofia Instagram @sofia_wood

Per person:

3 ägg

2 msk vatten

1 nypa salt

2 skivor Brie de Meaux

Ekologiskt smör

Till servering:

Svartpeppar

Krasse

Smält en bit smör i en pannan på medelhög värme.

Knäck äggen i en skål och häll i vatten och salt. Blanda försiktigt med en gaffel, äggen ska bara precis röras ihop.

Häll i äggen när smöret smält och rör först runt ett varv. Sänk sedan värme och låt omeletten försiktigt steka tills den börjar inta fast form. Lägg på Brie skivorna på ena sidan av omeletten när det bara är lite rått kvar på toppen och vik sedan försiktigt över omeletten. Glid försiktigt över på en tallrik, klipp över krasse och nymald peppar. Servera direkt, gärna med en grönsallad.

One Reply to “The perfect omelette w/ Brie de Meaux”

  1. Frida says:

    Jag tänkte “ok det är en omelett hur gott kan det vara jaja jag gör väl den då jag måste äta något trots allt” och den blev SKITGOD. Tack för tips!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *