The Way We Play

Vernissage tove kjellmark

9 months ago

Idag var vi och såg Tove Kjellmarks utställning i Katarina kyrka på södermalm. Hon har 3d scannat sig själv i olika lager och sedan 3d printat ut, behandlat och målat delarna och byggt ihop olika skulpturer. Min favorit är på henne själv i verklig storlek. Jag träffade Tove för flera år sedan då en bekant hjälpte henne att bygga dansande robotar. Hon är verkligen en mångsidig konstnär och till denna utställning har hon även målat jätte akvareller som är super vackra.

Utställningen är gratis och kan ses under kyrkans öppettider. Att ställa ut konst i en kyrka har jag aldrig varit med om förut om man bortser från konsten som redan finns från när dom byggde kyrkorna. Otroligt fint att se hennes moderna konst i det ljus och rymd som omgav verken. Rekommenderas verkligen!

//Emil

instagram @emil_kullanger

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *