The Way We Play

Flora

9 months ago

Har sedan barnsben alltid varit väldigt förtjust i blommor. Dock har jag tidigare rest väldigt mkt och det har varit ganska långa resor och jag har aldrig riktigt hunnit med att ta hand om några växter fullt ut. Sedan ca 2 år tillbaka har jag börjat med sticklingar och frön igen. Nu har vi ett flertal Doktor Westerlund pelargoner  som jag jobbat med och även skänkt bort en hel del skott ifrån, samt några avokado plantor som jag sådde förra våren. Visste ni förresten ursprunget av Doktor Westerlund “Rosengeranium” som härstammar från pelargon-släktet och har sitt ursprung från Sydafrika? Den är den perfekta växten tycker jag. Det sägs att den renar luften, den är vacker och bladen doftar gott. Den klarar extrem torka och extrem kyla. Helt enkelt en växt som till och med den minst intresserade klarar av att hålla vid liv och när den till och med ser ut som den gett upp totalt går den i princip alltid att rädda..

Kan nog erkänna att jag fotar mina blommor för att se hur dom växer minst en gång i veckan. Älskar att se när skotten tar fart och se hur dom växer fram och hur man kan hjälpa dom att formas. Trist bara att avokado inte får frukt här i Sverige.. Äter nog guacamole vanligen minst 2 ggr i veckan =)

//Emil

instagram @emil_kullanger

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *