The Way We Play

Love and marriage

8 months ago

Haha, jag läste den här roliga twitter-listan om äktenskap.

Vissa var så klockrena:

Det är så kul att man kan vara så olika men ändå fungera så bra ihop, alltså just i ett äktenskap. Herregud, vad Johan och jag är olika i när det gäller vissa punkter, till exempel det här med städning och ordning. Eller som han tycker i mitt fall; bristen på städning och ordning.

Han menar att frågan är inte vem eller att man gör det, alltså tar ut soporna eller plockar ur diskmaskinen, utan snarare när att man gör det; direkt.

Mitt tänk är lite mer situationsbundet om jag får försöka formlera mig lite tjusigt. Jag menar att ibland kan ju saker komma emellan? Till exempel så kan hungriga barnskrik komma emellan en avtorkad diskbänk, om ni förstår hur jag menar. Ut med maten liksom!

Men sen att jag ibland kanske glömmer att torka diskbänken när allt lugnat sig är en annan femma, men jag tror verkligen att hans och mitt slutresultat skulle vara detsamma, bara om han lät mig göra det i min takt.

Men ja, jag får väl försöka bli lite bättre på vissa punkter, så vi kan gå omkring här hemma med tindrande ögon och lukta på varandras skurmedel. Men då får Johan också sluta riskera peta ut mina ögon med hans bristfärdiga halspulsåder som bultar i frustration om det skulle ligga lite vällingpulver på golvet. Ge och ta.

Ge och ta…

Ahhh… äktenskap.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Elin Renck

Familj: Gift med Johan och tre barn, Jack, Harriet och Max. Bor i New York.