En saftig och lyxig chokladkaka som passar perfekt när mörkret smyger sig på!
x Sofia
Kaka:
200 g smör
125 ml mjölk
4 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1,6 dl kakao
3,5 dl socker
1/2 tsk salt
2 ägg
100 ml gräddfil
Kolasås:
1,6 dl vispgrädde
2,3 dl socker
100 g kallt smör
1 tsk salt
Värm ugnen till 175°C. Smörj och strö en springform med kakao.
Smält smör och rör ner mjölken. Blanda alla torra ingredienser i en stor skål och rör sedan ner smörmjölken, äggen och gräddfilen. Baka kakan i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Testa med en brödsticka när kakan är klar, den ska fortfarande var alide krämig i mitten. Ta ut och låt svalna.
Värm grädden i en liten kastrull tills den är rykande varm och ställ åt sidan.
Strö ut sockret jämnt i en liten stekpanna och smält långsamt på mellanhög värme. Snurra stekpannan lite när sockret börjar bubbla och rör sedan försiktigt med en sked. Skär smöret i små kuber och montera ner en och en. Häll sedan ner grädden i en tunn stråle pö om pö, var försiktig eftersom det bubblar upp snabbt. Avsluta med att röra ner saltet och låt sedan svalna.
Ringla kolasås over kakan och servera!
Frida G Svensson · 7 years ago
wow det här ser heeeelt magiskt ut!