The Way We Play

Pumpagnudi med ricotta, parmesan och brynt smör

1 year ago

Pumpa gnudi

Gnudi är en variant på gnocchi, men mycket lättare fluffigare och juste denna version med pumpa är otroligt mycket mer smakrik än den traditionella varianten. Det är lite mer pill och arbetsinsats i det här receptet än vad jag vanligtvis brukar tipsa om men jag lovar att det är värt det – prova till helgen tycker jag!

PUMPAGNUDI MED RICOTTA PARMESAN OCH BRYNT SMÖR

Pumpa gnudi

Pumpagnudi

1/2 Hokkaidopumpa

1/2 Butternutpumpa

Olivolja

1 ägg

250 g Ricotta

2 stora nävar riven parmesan

4 msk mjöl + extra för tillredning 

Salt & peppar

100g smör

2 kvistar rosmarin 

2 kvistar timjan

Ytterligare parmesan till servering

Värm ugnen till 220°C. Dela, skala, gröp ur och skiva pumpan i skivor och kvartar. Lägg över på en ugnsplåt och ringla över olivolja, salt och peppar. Rosta tills pumpan är mjuk och fått lite färg, ca 20 minuter. Ta ut ur ugnen och och låt svalna litegrann.

Lägg över pumpan i en stor skål och mosa fint. Rör ned ägg, ricotta, parmesan och mjöl i pumpan och bland väl. Smaka av med salt och peppar. 

Mjöla en yta och börja forma gnudin med hjälp av två skedar som du även doppar dem i mjöl. Att mjöla in sina egna händer är till hjälp det med. Nu bli det lite pilligt, men håll ut det är värt det och kom ihåg att de ska inte ha någon perfekt form utan ska vara lite ojämna och rustika. Strö över lite mer mjöl över gnudin under tiden du formar de små dumplingsen. 

När all smet är formad till dumplings är det dags att börja koka dem, droppa ner 5-6 stycken åt gången i lugnt kokande, väl saltat vatten. Så snart de flyter upp till ytan är de redo att plockas ur en och en. Lägg över på bakplåtspapper.

Bryn smöret i en stekpanna tillsammans med örterna, lägg i gnudin försiktigt och stek i tre omgångar så de får lite färg. Servera med smöret, örterna och ytterligare parmesan till servering.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *