The Way We Play

Karamelliserad italiensk chokladkaka med päron

1 year ago

Det här är en helt ljuvlig chokladkaka, precis så krämig som man vill att en chokladkaka ska vara. Vetemjölet går bra att att byta ut mot mandelmjöl om man vill göra kakan glutenfri, använd bara en gnutta mindre mjöl då.

x

Sofia

KARAMELLISERAD ITALIENSK CHOKLADKAKA MED PÄRON

125 g smör

2.5 dl socker

3 ägg

1 dl kakao

1.5 dl vetemjöl

1 tsk vaniljpulver

1 tsk bakpulver

3 päron

1 msk potatismjöl

smör till formen

Värm ugnen till 175°C. 

Smält smöret i en gjutjärnsgryta gryta, blanda i socker och rör över mellanhög värme tills sockret löst upp sig och doftar mjukt knäckigt. Ta av värmen och vispa  sen snabbt ner äggen, ett i taget. Blanda kakao, mjöl, vanilj och bakpulver. Sikta ner i äggsmeten. Smörj en form med avtagbar kant och skaka runt potatismjölet däri. Häll smeten i formen. Skala päronen försiktigt med en vass kniv. Försök behålla den naturliga runda formen så mycket som möjligt och behåll även stjälkarna. Skär av botten på päronen och stick ner dem stående i smeten. Baka kakan i nedre delen av ugnen i 30 minuter. Kakan ska fortfarande vara krämig i mitten när du tar ut den. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *