Pilgrimsmussla, citronärtor & löjrom

8 years ago

Andreas min man fyllde 35 i helgen, och trots att vi båda var sjuka bestämde jag mig för att hitta på något riktigt härligt och lyxigt. I lördags var det så soligt och fint också så vårkänslorna fick sätta prägel. Prova den här rätten, den är både vacker och god! x Sofia PILGRIMSMUSSLA, CITRONÄRTOR OCH LÖJRÖM Scallops 2 personer 200 g fina små ärtor, färska eller frysta 1 citron, zest och saft 2 vårlökar 4 msk fin olivolja + ytterligare till servering 1 avokado 5 msk löjrom, sikrom går också bra 10-12 pilgrimsmusslor Smör Salt & Peppar Färska örter, tex krasse, körvel eller timjan Förväll ärtorna snabbt och häll av. Lägg ner i en mortel och morta grovt, alternativt blitza snabbt i en matberedare men tänk på att det inte ska bli en puré. Riv i zesten av en citron och pressa sen i saften, hacka i vårlöken och rör ut med olivolja och salt och peppar. Skiva avokadon i skivor. Smält smöret i en het panna och stek musslorna gyllene på båda sidor, beroende på storlek tar det ungefär 40 sek - 1 minut per sida. Lägg upp genom att servera ärtorna i botten med ett par skivor avokado, ringla över mer olivolja, skeda ut löj eller sikromen och lägg över pilgrimsmusslorna. Avsluta med lite örter, salt och peppar.