Andreas min man fyllde 35 i helgen, och trots att vi båda var sjuka bestämde jag mig för att hitta på något riktigt härligt och lyxigt. I lördags var det så soligt och fint också så vårkänslorna fick sätta prägel. Prova den här rätten, den är både vacker och god!
x
Sofia
PILGRIMSMUSSLA, CITRONÄRTOR OCH LÖJRÖM
2 personer
200 g fina små ärtor, färska eller frysta
1 citron, zest och saft
2 vårlökar
4 msk fin olivolja + ytterligare till servering
1 avokado
5 msk löjrom, sikrom går också bra
10-12 pilgrimsmusslor
Smör
Salt & Peppar
Färska örter, tex krasse, körvel eller timjan
Förväll ärtorna snabbt och häll av. Lägg ner i en mortel och morta grovt, alternativt blitza snabbt i en matberedare men tänk på att det inte ska bli en puré. Riv i zesten av en citron och pressa sen i saften, hacka i vårlöken och rör ut med olivolja och salt och peppar.
Skiva avokadon i skivor.
Smält smöret i en het panna och stek musslorna gyllene på båda sidor, beroende på storlek tar det ungefär 40 sek - 1 minut per sida.
Lägg upp genom att servera ärtorna i botten med ett par skivor avokado, ringla över mer olivolja, skeda ut löj eller sikromen och lägg över pilgrimsmusslorna. Avsluta med lite örter, salt och peppar.