The Way We Play

U had me at hev-ljus-skydd

9 months ago

En riktig superkräm den hära, ZO Skin Health Oclipse Smart Tone Broad Spectrum Spf 50!

This is a true super cream, Zo Skin Health Oclipse Smart Tone Broad Spectrum Spf 50!

Vad är det? Bredspektrums solskydd med en lätt tonande effekt. Den har färgpärlor som anpassar sig efter sin hudton vilket betyder att den ska passa alla hudtoner. Den innehåller även Vitamin C som bidrar till jämnare hudton, betaglukan (ett fiber som hittas i havre och korn) som minskar rodnad och irritation samt antioxidanter som skyddar mot fria radikaler. Men den mest spännande med denna kräm är att den har ett HEVljusskydd. Har du aldrig hört talas om det, inte så konstigt för jag hade knappt hört talas om det heller, men så här är det:

HEV står för high-energy visible light (synligt blått ljus) alltså b la det fluorescerande ljuset från datorer, smartphones och surfplattor. HEV tränger djupare ner i huden än vad UVA och UVB gör och forskare tror att detta ljus kan vara MER skadligt än både UVA och UVB tillsammans. HUUUUUU, Inte bra på något sätt! Nu vet jag inte om det finns några stora studier på detta än, men för mig känns det inte orimligt och med tanke på hur mycket av detta vi utsätts för dagligen så HEVljusskydd, tack gärna! I Oclipse Smart Tone finns något som heter franktionerande melanin som absorberar HEVljus och på det sättet ger dig ett mer komplett och avancerat solskydd.

What is it? Broad spectrum sun protection cream with a sheer tint to even out your skin tone. The cream contains small color beads adapts to your skin tone which means that the cream suits all skin tones. It also has vitamin C that evens out your skin tone, beta glucan (a fibre found in oats and barley) that  provides anti redness properties and reduces irritation, also antioxidants that protects the skin from free radicals. But the most interesting with this cream to me is the HEV light protection. Never heard of it? totally understandable becuase I barely have, but I´ll lay it out for you:

HEV stands for high-energy visible light, so for example the fluorescent light from computers, smart phones and tablets. The HEV light penetrates your skin deeper than UVA and UVB rays and scientists therefore belive that HEV light is more harmful than both UVA and UVB together.GAAAH, not good, not good at all! I haven´t seen any studies on this yet, but even if it turned out to be just half right I don´t want to take any chances with this one considering how much of this HEv light we are exposed to daily. So I say YES to HEV light protection. In Oclipse Smart Tone there is something called franctionated melanin designed to absorb the HEV light and provides you with a more complete and advanced sun protection.

En lätt utjämnande effekt med lite lyster i finishen. Går utmärkt att ha för sig själv som underlag eller som primer

under din foundation.

A sheer tint with a light covering effect and a hint of a dewy finish. Works spendildy on its´ own but or as a primer to your foundation.

Vad tycker jag? Totalälsk känner jag! Krämen har superskön konsistens är väldigt dryg, känns som sammet på huden och doftar ljuvligt fräscht. Den lilla utjämnande tonen ger en alldeles lagom fräschör och på en bra huddag känner jag inte att jag behöver något mer än den och lite rouge. Och dessutom: You had me at HEVljusskydd, om det är så farligt som det sägs skulle jag vilja ha det i alla mina hudvårdprodukter. Den kostar ju såklart en del den här lilla godingen 890kr för 45ml. Men om du sitter mycket framför datorer, surfplattor etc tycker jag absolut att det är en investering du ska unna dig. Betyg  5 av 5 till denna superkräm

What do I think? I only have love for this product. The texture is smooth as velvet, it has a fresh delightful fragrance and you need a very small amount of it. The sheer tint evens out my skin tone just enough to get some freshness to my face and on a good skin day I would use it on its´own as a foundation. And also: You had me at HEV light protection! If it is half as harmful as they say I still woud want it in ALL my skin care. Ofcourse this little darling will cost you a little more than your traditional sun care products, about 70 Dollars. But if you spend a lot of time in front of computers or with smart phones and tablets I think it´s an investment worth making. I give 5 out of 5 poits to this super cream.

[email protected]_aronsson

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *