The Way We Play

Reload by skinagency

9 months ago

Ni som följer min blogg kanske kommer ihåg att jag skrivit om en helt fantastisk behandling som heter Infuzion? En helt nål och smärtfri behandling där hyaluronsyra skjutsas in i dermis och ger en ORDENTLIG boost. Hyaluronsyran innehåller 52 vitaminer och mineraler som återbildar kollagen, och bildandet av elastin så att huden behåller sin elasticitet. Jag gjorde den första gången i mars förra året och har nog gjort 3 gånger till efter det. Huden blir superfräsch, känns omedelbart uppplumpad, blir klarare och jämnare i färgen. Något av det jag gillar bäst är att mina mörka ringar, håligheter under ögonen samt kråksparkar runt ögonen i princip helt försvinner.

Jag gör mina behandlingar hos Elita på Skinagency och nu har hon kokat ihop en ännu mer effektiv behandling som hon kallar för Reload. Då gör du först en dermapenbehandling och sedan direkt efter en Infuzion. GENIALISKT! Blev eld och lågor när jag fick höra om det och fick äntligen testa på den själv i torsdags förra veckan.

Vad är dermapen? “Manicken” ser ut som en penna, där spetsen är ersatt av ett gäng nålar. Nålarna tränger ner i huden vertikalt och gör upp till 1300 mikroskopiska hål i minuten. Det som händer är att det blir små mikroblödningar i huden, vilket tvingar huden att sätter igång sin egen läkeprocess och skapa nya hudceller. Samtidigt slussas också aktiva ämnen ner i huden i form av olika serum så den får en riktigt ordentlig boost och samtidigt sätter igång kollagentillväxten.

Varför Reload? Genom att kombinera dermapen och Infuzion får du ett maxat resultat helt enkelt. Efter att hundratusentals microhål har gjorts i huden slussas mängder av fukt ner med Infuzion Skinbooster som plumpar och fyller ut ojämnheter. Fukten håller i 6 månader! Dessutom skräddarsys behandlingen genom att  ett vitaminserum som passar just din hud väljs ut för att maximera resultatet. Efter Dermapen är du oftast röd, alltfrån tomatröd till lättare solbrändsröd, men röd blir du och Infuzion hjälper till att läka din behandling fortare. Beroende på din huds utgångsläge, hur skadad den är så rekommenderas 3 behandlingar med 3 veckors mellanrum för bästa resultat. Men det kan också vara så att det räcker med en eller två behandlingar. Fler saker som Reload tar sig an:

 • ytliga blodkärl
 • pigmentfläckar
 • acneärr
 • förminskar porer
 • mjukar upp förtjockad hud
 • fina linjer
 • yttorrhet
 • mörka ringar, håligheter under ögonen

Vad tycker jag? Det här är ju absolut en behandling i min smak. Här händer det grejer på riktigt och det syns på en gång! Dermapen är inte superbehaglig, det känns ju såklart lite när du får runt 1300 små hål i huden/minut, men inget jag inte står ut med. Du får emlakräm (bedövning) i pannan som får sitta en stund innan behandlingen kör igång. Pannan är tydligen där det gör ondast. Jag fick en nysattack när Elita körde pennan runt ögonbrynen och vid sidan av näsan men mer dramatiskt än så var det inte. När jag gjort enbart Infuzion förut så känns det ingenting, denna gången sticker det lite i huden när keramikrullen rullas över ansiktet men inget som gör ont. Jag blev inte speciellt röd, såg bara lite solbränd ut så för mig var det inga problem att ta tunnelbanan hem hahaha. Dagen efter var jag också lite lite solbränd men inget som någon lade märke till. Nu några dagar senare har jag börjat flaga lite lätt på hakan men annars inga “biverkningar”. Varje gång jag gjort Infuzion så känns det som att “skiten kommer upp till ytan”, att jag dagarna efter lätt kan få ut eventuella små finnar och pormaskar, så skönt! Vi ska göra iallafall en behandling till och jag är sjukt spänd på att se slutresultatet, kommer naturligtvis lägga upp före/efterbilder så ni får se. Jag förväntar mig inget mindre än minst 15 års föryngring ;).

Precis hemkommen från behandlingen, inte så farligt röd ändå.

Superviktigt att tänka på: hygienen och korrekt hudvård efter behandlingen.

 • håll inte på och pilla i ansiktet dom första timmarna efter behandling
 • undvik dusch/bad samma dag som behandling
 • använd rena handdukar
 • ingen make-up de första 24h efter behandling
 • ingen sol eller brun-utan-sol de första 48 h efter behandling (eller solarium men det hoppas jag att du aldrig utsätter dig för å andra sidan)
 • undvik hård fysisk träning, varma bad, bastu, swimmingpool o klorvatten de första 48 h

Den första veckan efter ska du också undvika hudvårdsprodukter med AHA, BHA eller PHAsyra samt retinol.

Min outfit i 2 dagar efter behandlingen spf 50, min sons keps samt solglajjor, safety first!

För mer info om Skinagency och hur du bokar behandlingar klicka här

I´m trying out a treatment called Reload at Skinagency in Stockholm. It´s a combination of two treatments Dermapen and Infuzion. First you do the dermapen treatment and then directly afterwards you do the infuzion. So basically first the structure of your skin gets treated with microneedling, tiny needles makes 1300 micro holes a minute. This makes a controled damage to your skin that forces it to to create new skin cells and fix itself. Then after hundreds of thousands micro holes are made the treatment continues with adding moisture straight down to your dermis. This plumps your skin, making it clear, even and beautifully glowing. Dark circles, fine lines and dark spots are reduced. This treatment is good for just about anyone, it also reduces acne scars, pores, superficial blood vessels and softens up thick skin. Elita who treats me recommends, depending on your skin type and how damaged your skin is, 3 treatments with 3 week intervalls. I will do at least one more treatment and I will ofcourse keep you updated on what happens. I expect to look at least 15 years younger when I´m done ;).

Detta inlägg är ett samarbete mellan mig och Skinagency, alla åsikter är dock helt ärliga och mina egna.

instagram alexandra_aronsson

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *