The Way We Play

No powder on these lids

7 months ago

De senaste veckorna har jag testat massvis av ögonskuggor i alla konsistenser tänkbara, förutom puder. Fördelen med kräm och flytande eller ögonskugga i  penform är att dom är väldigt lättapplicerade. Speciellt när du vill ha en mörkare eller väldigt färgglad skugga då slipper du att det dröser ner och kladdar under ögat medan du applicerar.

Men hur funkar dom då, hur gör man, hur sitter dom och delar dom sig inte bara och blir till ett kladdigt streck i globlinjen? Applicera gör du lättast med fingrarna, eller en kombo av applikatorn och fingrarna, vill du använda pensel så använd en syntestisk som är avsedd för just kräm.

Här är några ögonskuggor som jag verkligen gillar och varmt rekommernderar:

I have been test driving lots of eyeshadows in the last few weeks, all but powder ones. One of the perks with creme and liquid shadows or eyeshadows that come in a pen is that they are generally very easy to apply, espescially if you want to use darker or very colorful eyeshadows because you don´t get the mess underneath your eye whilst applying.

So how do they work, how do you work with them, do they stay and don´t they just crease? Best applied with your fingers if you ask me, or a combination of the applicator that comes with packaging and your fingers, if you prefer a brush make sure to use a synthetic one that is meant for creamy textures.

Here are some eyeshadows that I really like and recommend:

By Terry Ombre Blackstar Eye Shadow– Ögonskugga i stiftform, stiftet snurras fram så ingen pennvässare behövs. Superlätt att applicera och den sitter som berget. Relativt lätt att ta bort, fick jobba lite och en del glitter satt kvar dagen efter. Jag har färgen Bronze Moon på bilden.  By Terry Ombre Blackstar Eye Shadow får 4.5 av 5 möjliga poäng

By Terry Ombre Blackstar Eye Shadow- This eyeshadow comes in a stick so you don´t need a pencil sharpener. Very easy to apply and it stays put all day without any smudging. I had to work a little to get it off at night and some glitter was still there the next morning. I used color Bronze Moon and it got 4.5 points out of 5 possible.

Sephora Outrageous Eyeshadow-Har en skumgummiapplikator som går utmärkt att applicera med. Konsistensen är väldigt krämig och det kommer väldigt mycket produkt så jag rekommenderar att torka av lite mot kanterna av förpackningen och att tona ut kanterna lite försiktigt med fingret.  Sitter på plats hela dagen utan att dela på sig, lätt att ta bort med make-up remover. Jag har Outrageous Eyeshadow nr 3 på bilden Sephora Outrageous Eyeshadow får 4.5 av 5 möjliga poäng av mig

Sephora Outrageos Eyeshadow- It has a foam applicator to apply the very creamy shadow with. I do recommend to that you wipe some of the product of on the egde of the packaging before applying and shade out the edges of the eyeshadow gently with your finger. Stays in place all day without creasing and smudging and is very easy to remove with make-up remover. I wear Outrageous Eyeshadow no 3 and it gets 4.5 out of 5 possible points.

Nudestix Magnetic Eye Color– Ögonskugga i pennform som är väldigt lätt att applicera, sitter som berget utan att kladda eller dela sig och gick av superlätt att ta bort med make-up remover. Pennvässare kommer med när du köper pennan. Jag har färgen Immortal på bilden. Nudestix får 5 av 5 möjliga poäng

Nudestix Magnetic Eye Color- Very easy-to-apply eyeshadow in a pen, stays in place all day without smudging or creasing and is very easy to remove with a make-up remover. You get a pencil sharpener with it when you buy the pen. I´m wearing Immortal and Nudestix  Magnetic Eye Color gets 5 out of 5 from me.

NYX Lingerie Eye Tint – Lite tjockare, krämigare konsistens, har skumgummiapplikator som funkar bra att applicera med. Det behövs väldigt lite produkt och jag föredrar att tona ut kanterna lite med fingrarna. Sitter väldigt bra, delade sig lite i slutet av dagen precis i globlinjen men inget att tjafsa om egentligen, funkar även bra under ögat. Färgen jag använde heter Morning Sky. Nyx Lingerie Eye Tint får 4.5 av 5 möjliga poäng

NYX Lingerie Eye Tint- A bit more rich and creamy in texture and it has a foam applicator that works just fine to apply the product with. You need a very small amount of product, it´s as rich in pigments as in texture. I prefer to smooth out the edges with my fingers. This one also stays on very well, at the end of a long day there was a little bit of creasing going on but nothing much to fuss about. I tried the color Morning Sky and Nyx Lingerie Eye Tint gets 4.5 out of 5 points from me.

Bobbi Brown Long-Wear Cream Shadow Stick– Ögonskugga i stiftform som du skruvar fram så ingen pennvässare behövs. Behaglig konsistens som är lätt att applicera, sitter bra med delar sig lite under dagen. Färgen jag har på bilden heter Vanilla. Bobbi Brown Long-Wear Stick får 4 av 5 möjliga poäng

Bobbi Brown Long-Wear Cream Shadow Stick- Stick eyeshadow that doesn´t need any sharpener, you just screw at the bottom of the “pencil”. Pleasant texture and super easy to apply, stays on well but it does crease a little during the day. I´m wearing color Vanilla and Bobbi Brown Long-Wear Stick gets 4 out of 5 from me.

Rms Lip2Cheek Curious- Egentligen ingen ögonskugga, men jag ville ha med Curious för att det är en så fin färg och den funkar lika bra på ögonen som till läppar o kinder. Och med rådande trend med både färgglada läppar, ögon samt massa rouge kan det inte bli bättre. Lip2Cheek applicerar du lättast med fingrar, eller syntetborste om du så föredrar. Färgen delar sig lite under dagen med det fixas lätt genom att dutta lite med fingret bara. Färgen jag har heter Curious. Rms lip2cheek får 4 av 5 poäng

Rms lip2cheek Curious- So this is not really an eyeshadow, but I wanted to tell you about it and recommend it anyway because it works fine as an eyeshadow and I love the color! And with the blush bomb and colorful lip trends going on it doesn´t get much better, you get a 3-in 1 product this way. You best apply lip2cheek with you fingers, but if you prefer brush use a synthetic one. It creases a little during the day, but all you have to do is gently dab the eyelid with your finnger and it looks fine again. I´m wearing lip2cheek in color Curious and it gets 4 out of 5 from me.

instagram @alexandra_aronsson

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *