The Way We Play

Hårrengöring och 4-i-1 balsam från ekologiska tabitha james kraan

8 months ago

Tabitha James Kraan utvecklade 2013 en serie ekologiska produkter efter i många år haft en renodlad ekologisk salong men inte hittat produkter hon var riktigt nöjd med. Produkterna är utvecklade för att skydda de naturligt förekommande oljorna för ett friskt hår och en hälsosam hårbotten. Så här kan man läsa på hemsidan “Mitt sortiment av professionella produkter är skapade för att revolutionera marknaden med sina mycket höga halter av certifierat ekologiska ingredienser. Min avsikt är att alltid leverera de renaste möjliga hårvårdsalternativen med såväl professionell prestanda som extraordinära dofter. Mina naturliga, ekologiska hårvårdsprodukter vårdar och ger näring åt håret, utan att skada vår planet.”
Produkterna lanserades i april 2015 och har sedan dess vunnit flera utmärkelser. Produktlinjen består av en hårolja, en hårrengöring, 4-i-1 balsam,t orrschampoo samt hårparfym.

In 2013 Tabitha James Kraan developed a line of organic hair care products, her salon had been carrying organic products for many years but she felt she didn´t find any who met her demands. The products are made to protect the natural oils of a healthy hair and scalp. This is what she says on her website: “My range of professional products are created to revolutionize the market with its very high levels of certified organic ingredients. My intention is ta always deliver the cleanest possible hair care options with both the professional performance as extraordinary scents. My natural, organic hair care products nurture and nourish hair, without harming our planet.”

The products were launched in april of 2015 and have since won many awards. The product range contains: hair oil, hair cleanser, 4-in-1 conditioner, dry schampoo and hair perfume.

Jag har provat 3 av produkterna:

I tried 3 of the products:

Hair Cleanser 150 ml, 315kr- alltså inte ett schampo utan en hårrengöring. Hair Cleanser utlovar att rengöra utan att torka ut, vårda, ge näring, skydda samt ge naturlig glans och volym. Tämja frissighet samt framhäva färg. Förpackningen ser mer ut som en stylingprodukt p ga pumpmekanismen och formulan är mer som en handtvål än ett schampo, liksom lite tunnare i konsistensen. Det blir inget lödder första gången jag tvättar håret, vilket för mig gör att det inte känns riktigt rent. Jag vet att skummet inte har med det att göra, men det är min personliga känsla så därför tvättar jag håret ytterligare en gång och då blir det lite mer lödder. Det står även på förpackningen att du kan tvätta mer än en gång. Doften är “ekologisk”, inte påträngande, inte dålig men heller inte så god. Subtil och ekologisk.

Hair Cleanser- so a cleanser, not a shampoo. The Hair cleanser promises to clean your hair without drying it out, nuture, nourish, protect and provide shine and volume. Also to tame frizzy hair and emphasize color. The bottle looks more like a trditional styling product because of its pump mechanism and the texture of the formula is more lika a liquid soap than a shampoo, more lightweight. There is no lather the first time I wash my hair, which to me makes it feel like my hair is not getting clean, wrong I know but that´s how I feel, I need lather damn it! So I do wash it one more time, (which it also says on the bottle to do if you don´t feel that your hair is getting clean enough) and this I get a little more lather and instantly feel so much better ;). The scent is “organic”, subtle, not bad but not good either. Just subtle and organic.

4-in-1 Conditioner,150 ml 315kr- 4:an står för balsam, leave-in, hårbottenåterfuktare samt stylingprodukt. Krämig formula med typ samma doft som schampot. Subtil och ekologisk, lite åt citrushållet. Den här produkten används på lite annat sätt en ett tradtionellt balsam, eftersom du kan använda den på flera sätt. Jag har testat som ett vanligt balsam som sköljs ut samt leave-in produkt och egentligen stylingprodukt också eftersom jag fönade håret efteråt. På förpackningen står det 5-15 pump beroende på hårtyp samt att ju längre du använder produkten desto mindre behöver du, i takt med att håret balanserar sig. 4-in-1 Conditioner- the 4 is for conditioner, leave-in treatment, scalp moisturizer and styling product. Creamy formula with the same fragrance as the shampoo. Subtle and organic, a little citrusy. Since you can use this product in more than one way you work with it a little differently than an ordinary conditioner. I have tried using it as a conditioner, rinsing it out but I have also used it on dry hair as a leave-in treatment and I guess a styling product since I blow dried my hair afterwards. Depending on hair type you apply 5-15 pumps of product to your hair, and the more you use it the less product you will need since your hair will get in balance over time. Scented Organic Hair Oil, 30ml 513kr- håroljan används som en behandling innan schamponering eller som en glansgivande finish på torrt, rent hår. Rikt på antioxidanter samt ger skydd och ökar hårets naturliga fuktbalans. Den doftar ganska mycket av ros och neroli, lite för mycket för min smak, lite för intensivt liksom. Håret får fin glans och det tyngs inte ner av oljan, som med alla oljor var lite försiktig med mängden bara det är lätt att ta för mycket.  Scented organic Hair Oil- you use the hair oil as a treatment before washing your hair or as a shiny finish on dry, clean hair. Enriched with antioxidants the hair oil protects your hair and helps the natural moisture balance of the hair. The scents has a lot of neroli and rose, to much for my taste, it is a very intense scent. It gives a nice shiny finish without getting “heavy”, just be careful when applying so you don´t get to much product you need very little of it. Slutsats: jag gillar förpackningarna och pumpfunktionerna, som dessutom går att stänga och öppna så det inte blir onödigt kladd och spill. Marknaden svämmar över av ekologiska produkter så det känns inte så nytt eller spännande med det är roligt med lite annorlunda tänk runt produkterna. Att det är en hair cleanser och inget schampo och att balsamet är en 4-i-1 produkt. Mitt hår känns fräscht och glansigt utan att bli platt och jag tycker inte jag behöver tvättade oftare än med vanliga traditionella hårvårdsprodukter. Det enda jag inte är superförtjust i är dofterna på produkterna, det är inte att dom doftar dåligt men jag föredrar lite fräschare dofter på mina hårvårdsprodukter, dom här blir lite för rosiga och “ekologiska” för min smak. Conclusion: I really like the packaging and the pump mechanisms, you open and close them easily by twisting the pumps which leads to less mess. The market is flooding with organic products that all claim to be extraordinary and something never before seen or made, so in the sense of the organic side there is nothing new here. But I like that the products are a little bit “extra”, that it is a hair cleanser and not a shampoo, that the conitioner is a 4-in-1 product, that makes it a little mor exciting. I definitly like what the products do to my hair, it feels fresh, cleanse and bouncy. The scent however, I don´t love it. it´s not that they are bad in any way, it´s just not what I personally prefer. They are to rosy and organic for me, especially the hair oil.

instagram alexandra_aronsson

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *